Δεν είναι ομογενής ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Λος Άντζελες

Νέα Υόρκη.– Σύμφωνα με μέλος της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού Σάι Μικαλόνις, που δέχθηκε πυροβολισμό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λος Άντζελες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για ελληνοαμερικανό, όπως αρχικά είχε δημοσιευθεί. Την πληροφορία για την εθνικότητα του αστυνομικού αναφέρει η εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ υποστηρίζοντας πως “…αναγνώστης της εφημερίδας, ο οποίος γνωρίζει την θεία του άτυχου αστυνομικού, Μπέβερλι Μικαλόνις (Bev Mikalonis), επικοινώνησε με τον Εθνικό Κήρυκα και επιβεβαίωσε ότι ο Σάι όχι μόνο δεν είναι μέλος της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, αλλά δεν έχει καμία – μακρινή έστω – ελληνική προέλευση.

«Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό. Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα», ήταν το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μικαλόνις στον ομογενή αναγνώστη του Εθνικού Κήρυκα.

Υπενθυμίζεται πως, παρά το γεγονός ότι ανάρτηση του Τομέα 20 της ΑΧΕΠΑ (AHEPA District 20) έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης για ένα «μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας», εντούτοις, στην έρευνα του «Ε.Κ.» δεν επαληθεύτηκε αυτό το στοιχείο.

Ειδικότερα, πηγή από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου ανέφερε πως ο 29χρονος αστυνομικός δεν ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην Κοινότητα, ούτε είναι γνωστός στα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου“.