Μητσοτάκης: Ανοίγουμε τις πόρτες της Ελλάδας στον κόσμο – Σύντομα οι ανακοινώσεις για τον εσωτερικό τουρισμό

Αθήνα.- Με έμφαση στην ανάδειξη του brand Ελλάδα στο σύνολό του παρουσιάζεται η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020. Την παρουσίαση άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με έμφαση στην ανάδειξη του brand Ελλάδα στο σύνολό του παρουσιάστηκε η καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η βιομηχανία του τουρισμού είναι αυτή που χτυπήθηκε και χτυπιέται πιο έντονα λόγω του κορωνοϊού. Αυτό όμως αλλάζει. Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά, γιατί ακούσαμε τους ειδικούς. Και αυτή η επιτυχία μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα», είπε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση.

Και συνέχισε: «Παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για τη σταδιακή απελευθέρωση της εισόδου στη χώρα. Πώς ξεκινάμε από τις 15 Ιουνίου με το να υποδεχόμαστε πτήσεις από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα της EASA και έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Το ίδιο δεν θα ισχύει για προορισμούς που έχουν υψηλά επιδημιολογικά φορτία».

«Οι επισκέπτες θα έρθουν σε μια διαφορετική Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ανοίγουμε το καλοκαίρι αυτό τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδας στον κόσμο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως το σποτ που παρουσιάστηκε «είναι πολύ ευρηματικό». «Η καμπάνια αυτή δεν επενδύει μόνο στο 2020 αλλά βλέπει παραπέρα. Θα ετοιμάσουμε την αντεπίθεση της Ελλάδας από το 2021 και μετά», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογραμμίζοντας ένα από τα μηνύματα της καμπάνιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά μία αντίληψη, η οποία υπερβαίνει χρονικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Σε αυτές τις διακοπές θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την έννοια της ελευθερίας, καθώς ήμασταν συνειδητά περιορισμένοι για εβδομάδες ολόκληρες, για να προστατεύσουμε την ατομική και τη συλλογική μας υγεία. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι με άλλα λόγια μια ευκαιρία να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό το οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα. Άρα, αυτή η ματιά στα πράγματα μπορεί να μας συνοδεύει όλη τη σεζόν», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, τόνισε: «Το κυριάρχο συναίσθημα είναι η αβεβαιότητα, ο φόβος. Τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι; Που θα πάει η οικονομία; Τι θα γίνει το χειμώνα; Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες να εκμεταλλευτούν τα σχήματα αυτά για να διαφυλάξουν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος το καλοκαίρι. Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε και άλλα μέτρα για να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού αλλά και τους συναφείς κλάδους. Το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με ένα πρωτοφανές πακέτο, για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας».

Επίσης, τόνισε πως σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο τρίμηνο ήταν «σχετικά ενθαρρυντικά. Αυτό λέει σε εμένα ότι η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορωνοϊού με μεγάλη ορμή. Το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο τρίτο τρίμηνο. Ελπίζουμε να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες».

«Και θέλω να γνωρίζετε ότι στεκόμαστε δίπλα σας όποτε κρίνουμε και αξιολογώντας με δυναμικό τρόπο τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας, θα έχουμε δεδομένα πολύ σύντομα. Και εδώ πέρα είμαστε, εφόσον χρειάζεται, να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού και βέβαια τους συναφείς κλάδους, της Εστίασης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού».