ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:  Τι έκαναν όλοι στην Ανθοκομική;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αν ανησυχούσατε που χάθηκε ο Πατούλης, άδικα μπήκατε σε έγνοιες.  Νάτος πρώτος και καλύτερος που αλλού; Στα εγκαίνια της 66ης  Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισίας Μόνος; Ποτέ! Και το έτερον του ήμισυ εκεί, παρών! Αλλά πάλι οι δυο τους μόνοι δεν ήταν. Τέτοια κυβερνητική κοσμοσυρροή σε Ανθοκομική Έκθεση, πρώτη φορά! Μπουμπούκια στα πράσινα φυτά, «μπουμπούκια» και πίσω από την γαλάζια κορδέλα! Σιγά μην επέλεγαν …κόκκινη κορδέλα! Καλά το έχω προσέξει, επί ΠΑΣΟΚ η Κορδέλα των πάσης φύσεως εγκαινίων ήτανε πράσινη! Επί ΣΥΡΙΖΑ, ρόζ!  Άντε και κόκκινη επί …ΚΚΕ κυβέρνησης!!!

Θα πείτε Κηφισιά είναι αυτή! Το πάλαι ποτέ αριστοκρατικό προάστιο για …καλοκαιρινές διακοπές! Ανηφόριζαν εύπορες οικογένειες με το αμαξάκι και ντράγκα ντρούγκα το καμπανάκι, άραζαν στα εξοχικά τους μέχρι να ‘ ρθει το φθινόπωρο. Μια χούφτα πολιτικοί θα δυσκολευόντουσαν να ανηφορίσουν; Άλλωστε η Κηφισιά είναι η πιο κοντινή απόδραση από την Παλιά Αθήνα! Που και πως  να φανταστούν οι αμαξάδες της εποχής με τα αλογάκια και τα μόνιππα, ότι θα έφθανε εποχή όπου στα σύνορα της Κηφισιάς, εκεί στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, θα έστηναν …διόδια!`

Μάλιστα. Διόδια! Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν ζητάνε και διαβατήριο για πας από εθνική οδό στη γέφυρα και από εκεί δεξιά στην Κηφισιά! Πάντως όρκο δεν παίρνω αλλά νομίζω θα ζητάνε «πιστοποιητικό υγείας» για να σ΄ αφήσουν να στρίψεις αριστερά προς Πάρνηθα! Πάει, γίναμε μια πολυεθνική ένωση πόλεων και δεν το πήραμε χαμπάρι! Πλέον γυρίζουμε πίσω στο δοκιμασμένο σύστημα της πόλης – Κράτος του 300 και κάτι π.Χ.

Για δε το Καζίνο της Πάρνηθας, πόλη του …χαμένου χρήματος αυτή,  θα απαιτούν να προσκομίσεις φορολογική δήλωση των τελευταίων δύο χρόνων κατά το πρότυπο της υποχρέωσης Αποδήμων ψηφοφόρων εξωτερικού, προκειμένου να μπορούν να ψηφίζουν από εκεί όπου κατοικούν!… Αν δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση, θα πρέπει να παίρνουν το αεροπλάνο να έρχονται Ελλάδα για να ψηφίζουν! Καλό; Μεγαλοφυές! Όπως λέμε «ΚουΚουΕ» ή Θεοδωρακόπουλος!

Τώρα αν σκέφτεστε τι έχουν να κάνουν όλα αυτά με την Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς, λυπάμαι, αλλά χάσατε το νόημα της παρουσίας τόσων πολιτικών, βουλευτών, δημάρχων και πάει λέγοντας, στα εγκαίνια!

Γιατί νομίζετε ότι κουβαλήθηκαν στην Κηφισιά; Μα για να διαμαρτυρηθούν κι αυτοί για τα διόδια! Μάλιστα. Όχι που νομίσατε ότι πήγαν στην Ανθοκομική για τις γαρδένιες, τα γιασεμί και την …κοπριά! Πφφφ.

Πάντως,  αλήθεια είναι ότι η Κηφισιά, ακόμα και ως σύγχρονο πολύβουο εμπορικό κέντρο, παραμένει τόπος ανάπαυσης, ηρεμίας, αλλά και χώρος εστίασης  της Αθήνας! Και μπορεί στους δρόμους της να μην συναντάς πλέον Κρινολίνα, βλέπεις, όμως, αριστοκρατική φινέτσα ανάμικτη με  …μετανάστες! Λέτε γι αυτό να ανέβηκε στην Ανθοκομική της  Κηφισιάς μέχρι και ο υπουργός μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος; Ποιος ξέρει; Ίσως σκέφτεται να στήσει καμιά «δομή»…

Είπα «ποιος ξέρει» και θέλω να ρωτήσω, πως πήρε το όνομά της η Κηφισιά; Κάποιοι λένε από τον Κηφισό Ποταμό. Κάποιοι από το …  «φυσά εκεί», «φυσά εκεί», κάθισε, λένε, το «Κηφισιά»!

Αλήθεια, ψέματα, μικρή κάνει διαφορά. Το ουσιώδες είναι ότι με την Ανθοκομική, μοσχομύρισε όλη η γύρω περιοχή με αρώματα Τριανταφυλλιάς, Μπουγαρινιού και γιασεμιού! Αφού έτσι μού ‘ρχεται να ανεβώ και γω για να προμηθευτώ κανένα μοσχομυριστό άνθος! Να το βάλω στο στενό μπαλκόνι να νομίζω ότι βρίσκομαι εις τας εξοχάς!

Όπως και με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού! Τη στριμώχνουν μέχρις …οριστικής αναβαθμίσεως (!) με δύο-τρεις άλλες Διευθύνσεις ώστε να χάνεις, ψάχνοντας, το μπούσουλα! Πέμπτη πόρτα στο βάθος του διαδρόμου αριστερά, και δεξιά μετά την Δημόσια Διπλωματία, στο πλάι της Οικονομικής διπλωματίας! Από διπλωματίες και διπλωμάτες χόρτασαν οι οφθαλμοί μας. Καμιά άσπρη μέρα θα δούμε ποτέ σε τούτο τον τόπο;

Μην ανησυχείτε, θα μου περάσει… Και σύντομα!