Εξαφάνιση 10χρονης: Ώρες αγωνίας

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τον γυρισμό από το σχολείο της.

Σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθητή της, που επικαλούνται οι γονείς της 10χρονης, μετά το σχόλασμα και ενώ εκείνος τη συνόδευε προς το σπίτι, στα μισά της διαδρομής μια κοκκινομάλλα γυναίκα την φώναξε το με το όνομά της, λέγοντας της ότι την στέλνει η μητέρα της.

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φέρεται να είπε η άγνωστη κοκκινομάλλα. Έκτοτε, η Μαρκέλλα αγνοείται.

Οι αρχές έχουν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνούν τουλάχιστον δύο γυναίκες που ταιριάζουν στην περιγραφή, για το αν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκινεί ο συμμαθητής της: «Μαρκέλλα σε ψάχνουμε και σε αγαπάμε»

Ο 10χρονος συμμαθητής της Μαρκέλλας – το τελευταίο γνωστό της πρόσωπο που την είδε – κατέθεσε για περίπου δύο ώρες στην Αστυνομία αυτά που είδε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε μία γυναίκα να πλησιάζει το κορίτσι και να της μιλάει με οικειότητα, αφού η Μαρκέλλα έδειξε να τη γνωρίζει και δεν αντέδρασε. Η γυναίκα είπε στη μικρή να πάνε μια βόλτα και την τράβηξε από το χέρι. Με βάση τα όσα κατέθεσε ο 10χρονος στην Αστυνομία, η γυναίκα ήταν ψηλή, με κόκκινα μαλλιά και φορούσε μαύρη μπλούζα και μαύρο κολάν.

«Μαρκέλλα, άμα με ακούς να ξέρεις ότι όλοι οι φίλοι σου σε ψάχνουμε και σε αγαπάμε πάρα πολύ», ήταν το συγκινητικό μήνυμα του συμμαθητή της στο δελτίο ειδήσεων του Οpen.

Αδερφός Μαρκέλλας: Είναι οργανωμένη απαγωγή

“Είναι σίγουρα απαγωγή. Ο Κωνσταντίνος (σ.σ. ο συμμαθητής της Μαρκέλλας που ήταν μαζί) που είναι αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι έφυγε με κάποια κοκκινομάλλα κυρία. Έκατσε μαζί της κάποια λεπτά. Μετά έπρεπε να φύγει… Η Μαρκέλλα είναι καλοσυνάτη. Νομίζω ότι τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, κάποιος επαγγελματίας απαγωγέας βρήκε την ευκαιρία. Οι αστυνομικοί δεν είναι ομιλητικοί απέναντί μας. Μας κρύβουν πράγματα. Θεωρούνται όλοι ύποπτοι”, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αδερφός της, Χρήστος Βεράμης.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 τόνισε πως “χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert”.