Χωρίς νικητή το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είχε νικήτρια… την ΑΕΚ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και αν η ομάδα του Καρέρα επικρατήσει αύριο του ΟΦΗ στην Κρήτη, θα βρεθεί στο +2 από τους Θεσσαλονικείς, στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δε θύμιζε σχεδόν σε τίποτα την ομάδα που έδειχνε άριστο πρόσωπο σχεδόν σε κάθε ντέρμπι, αλλά είχε… κέρβερο τον Διούδη που για 50 λεπτά έπαιζε μόνος εναντίον όλων απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Λίγος και πάλι ο δικέφαλος, που σε μια βραδιά που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ήταν κακός στην τελική προσπάθεια, φλυαρούσε όσο περνούσε η ώρα και είδε τον προπονητή του να μη διαχειρίζεται καλά το παιχνίδι και να φεύγει από ένα ακόμα ντέρμπι χωρίς νίκη. Σφίγγει η θηλιά για τον Αμπέλ Φερέιρα, μιας και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση.

Επιθετικός μονόλογος για τον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η φρεσκάδα που έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα στην ενδεκάδα του και η εμφανέστατη βελτίωση του Μπίσεσβαρ, έκανε τους φιλοξενούμενους πολύ επιθετικούς και επικίνδυνους για την εστία του Διούδη, ο οποίος έμοιαζε να παίζει μόνος εναντίον όλων.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να έχει εφτά τελικές, έναντι μόλις μίας του Παναθηναϊκού, που προήλθε από φάουλ του Μπουζούκη στο φινάλε του ημιχρόνου, που πέρασε μακριά από την εστία του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Δώνη εμφανίστηκαν αγνώριστοι σε σχέση με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες και ανάγκαζε σε εύκολα λάθη τον Παναθηναϊκό. Αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Μόλις στα πρώτα 11 λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Με τον Μπίσεσβαρ στο 3′ να στέλνει την μπάλα άουτ, με τον Διούδη στο 6′ να αποκρούει ενστικτωδώς σουτ του Λημνιού, με σουτ του Βιεϊρίνια που μπλόκαρε ο Διούδης. Στο 27′ οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το γκολ σε διπλή ευκαιρία, με τον Διούδη όμως να τους βάζει και πάλι στοπ, πρώτα σε πλασέ του Λημνιού και στη συνέχεια σε σουτ του Πέλκα. Ενα πρώτο ημίωρο… εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τελικά κατάφερε να ισορροπήσει από το 30′ και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας με το – μάλλον τιμητικό – ισόπαλο αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.

Ισορρόπησε στο δεύτερο και άγγιξε τη νίκη με τον Καμπετσή

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Λημνιός, Άκπομ και Πέλκας έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο όμως να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Διούδη, που κράτησε και πάλι τον Παναθηναϊκό ζωντανό στο ματς.

O Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς στο 54′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ, που έφυγε λίγο έξω, αλλά στην κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ βρήκε τον χώρο με Λάμπρου και Άκπομ, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Διούδης, όπως έκανε και δύο λεπτά μετά σε σουτ του Λάμπρου από θέση μέσα αριστερά.

Από ‘κει και έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι. Και είχε την τύχη να κάνει σωστή διαχείριση του αγώνα ο Δώνης, ο οποίος με την είσοδο του Ανουάρ κατάφερε να κλείσει τους ανοιχτούς χώρους που υπήρχαν στη μεσαία γραμμή και όταν πέρασε και τον Νούνες επί της ουσίας… κλείδωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα δε διαχειρίστηκε καλά τη δική του ομάδα, η οποία στο τελευταίο ημίωρο έριξε ρυθμούς, κουράστηκε και δεν ήταν το ίδιο απειλητική.

Το παιχνίδι από το 70 και μετά πήγε περισσότερο στη δύναμη, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και με πολλές φωνές προς τους διαιτητές, την ώρα που η ποιότητα του ποδοσφαίρου έπεφτε και οι ευκαιρίες μειώνονταν. Τη μεγαλύτερη την είχε ο Παναθηναϊκός στο 89′, όταν ο Κολοβός σούταρε, ο Καμπετσής μπήκε στην πορεία της μπάλας και την ακούμπησε, αλλά αυτή έφυγε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Πασχαλάκη, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να… κλέψει το τρίποντο.

Στο φινάλε οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν εκνευρισμό και ο Γιαννούλης θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Γιόχανσον, αλλά οι διαιτητές του χαρίστηκαν ακόμα και με τη χρήση του VAR.

Το τελικό 0-0 δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τον ΠΑΟΚ, αφού αν η ΑΕΚ κερδίσει αύριο τον ΟΦΗ στην Κρήτη θα τον προσπεράσει και θα βρεθεί στο +2.