Κοροναϊός και άμυαλα ξεφαντώματα!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Στην Ελλάδα από πάρτι θα την πάθουμε (Φράση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, καθηγητή μικροβιολογίας).

Και να σκεφθεί κανείς ότι τα πάρτι μέσα στα οποία κυκλοφορεί, εκτός από άμυαλους νεοέλληνες και ο φονικός ιός,  τα χρυσοπληρώνουν οι ασυγκράτητοι λάτρεις κάθε είδους ξεφαντώματος!  Στη Μύκονο, στα άλλα νησιά (Δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικα) στην πρωτεύουσα και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας μιας Ελλάδας που αφού πρώτα «λούφαξε» από τον τρόμο επί δίμηνο, μετά ξεσάλωσε και το ‘ ριξε στα παράνομα πάσης φύσεως και ορέξεως! Της Ελλάδας που βάλθηκε να ανατρέψει κάθε έννοια λογικής. Που προσπαθεί να πείσει την Οικουμένη ότι δεν πτοείτε από τον Κοροναϊό!

Δεν φοβούνται; Δεν σκέπτονται; Δεν έχουν κρίση; Ποιος να ξέρει. Άγνωστο το ψυχογράφημά τους…  Να πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν αυτοί; Οι συνωστιζόμενοι στα πάρτι πολυτελείας; Γιατί; Από πότε το ποτό και το ξενύχτι είναι φάρμακο; Φαρμακείο, ναι. Πανάκριβα κοστίζουν και το ένα και το άλλο. Αλλά μέχρις εκεί!

Κλείνουν τα ξενυχτάδικα, πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά πρόστιμο, και ανοίγουν λαθραία τα πολυτελή εξοχικά διοργανώνοντας ξεφαντώματα, να πάνε κάτω οι πίκρες! Και ποιο  να πρώτο πιάσεις και ποιο να πρώτο κλείσεις;  Και πώς να βάλεις λουκέτο σε ένα σπίτι επειδή κάνει πάρτι; Να του πάρεις την άδεια λειτουργίας; Δεν έχει. Να του πάρεις τα βιβλία της εφορίας; Δεν κρατάει!  Να του κόψεις το ρεύμα; Οι αιθέριες υπάρξεις θα λικνίζονται στο αμυδρό φως των κεριών…

Όσο και αν το άσμα θέλει “τα πιο ωραία λαϊκά

σε σπίτια με μωσαϊκά τα είχαμε χορέψει”, σήμερα τα πάρτι γίνονται σε βίλες με πισίνες δίπλα ή πάνω από τη θάλασσα! Και καμία σχέση με μωσαϊκά. Μάρμαρα, κρύσταλλα και πολυτέλεια!

Το μέγα θέμα, ωστόσο, είναι να αντιληφθούν  οι διοργανωτές των πάρτι ότι αν συνεχίσουν έτσι, οσονούπω θα γεμίσουν τη χώρα με κρούσματα, τα νοσοκομεία με περιστατικά και τα νεκροταφεία με φέρετρα!

Στην Ελλάδα από πάρτι θα την πάθουμε! Α, ναι, και από περατζάδες στις παραλίες!  Από νυφοπάζαρα στις επαρχιακές πόλεις.  Αν δεν εκλείψουν οι πάσης φύσεως συναθροίσεις όταν δεν χρειάζονται.

Πόσα πάρτι, πόσα ξενυχτάδικα, πόσα take away  να αντέξει η χώρα; Και περιμένουμε –τουλάχιστον το προσπαθούμε- να μας έρθουν και ξένοι!..

Και καλά, πες τους τουρίστες τους ξέρεις, τους βάζεις σε ξενοδοχείο, τους  βάζεις σε καραντίνα, που λέει ο λόγος.

Οι μικροεστίες, που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, αυτές  είναι και ο μεγάλος δράκοντας που μας απειλεί!  Όπως και στα παραμύθια.

Αλλά εδώ, δυστυχώς, έχουμε μόνο δράκους, όχι και καλές νεράιδες!