Εταιρείες κρουαζιέρας σε ρότα για τα ελληνικά λιμάνια

Τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες κρουαζιέρας περιμένουν το πράσινο φως από την Ελλάδα προκειμένου να επανεκκινήσουν τα ταξίδια τους προς την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η «εμπλοκή» της χώρας μας είναι απαραίτητη προκειμένου να σχεδιαστούν ελκυστικά ταξίδια για τους υποψήφιους επιβάτες.

Ως ενδιαφερόμενες να ξεκινήσουν κρουαζιέρες στην περιοχή φαίνονται να είναι η MSC, η Celestyal, η TUI, ενώ η τέταρτη στη σειρά κρατάει ακόμα μυστική την ταυτότητά της.

«Κλειδί» για την επιτυχή κατάληξη του σχεδιασμού των εταιρειών, ορισμένες εκ των οποίων σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά λιμάνια και ως λιμάνια επιβίβασης, είναι η δημιουργία εθνικού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε: «Ευελπιστώ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και αντιστοίχως και τα ελληνικά, για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η κρουαζιέρα στη χώρα μας, και ίσως να είμαστε η πρώτη χώρα σε επίπεδο Ευρώπης που θα μπορέσει να επανεκκινήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα».

πηγή:naftemporiki.gr