Η μάχη των Ελληνοαμερικανών υποψηφίων

Νίκες για τους ομογενείς Μιχάλη Γιάνναρη, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Μιχάλη Ταννούση στις προκριματικές εκλογέ στην Νέα Υόρκης, ενώ η Αραβέλα Σιμωτά και ο Κώστας Κωνσταντινίδης είχαν  δύσκολο εκλογικό βράδυ. Θρίλερ στην μάχη της Κάρολιν Μαλόνι.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια 12, ο Μιχάλης Γιάνναρης ήταν κοντά στο 75% απέναντι στον αντίπαλό του, Ιγκνάσιο Τερρανόβα.

Άλλα αποτελέσματα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μάχη ανάμεσα στην Κάρολιν Μαλόνι και τον Σουράι Πατέλ, καθώς η επί χρόνια σύμμαχος του Ελληνισμού στην Ομοσπονδιακή Βουλή προηγείται με βραχεία κεφαλή (41,5 έναντι 40% και 15.799 έναντι 15.227 ψήφων), με την κούρσα να προβλέπεται πως μπορεί να φτάσει μέχρι και την δικαστική επανακαταμέτρηση, ξεκαθαρίζοντας ίσως και μήνες αργότερα.

Την ίδια ώρα, εκτός Ομοσπονδιακής Βουλής τίθεται πιθανότατα ο επί χρόνια σύμμαχος του Ελληνισμού στο Κυπριακό, Ελιοτ Ενγκελ, εάν δεν ανατραπεί δραματικά η υπεροχή του πρωτοεμφανιζόμενου αντιπάλου του, Τζαμάλ Μπάουμαν (35,6 έναντι 60,9% και 12.769 ψήφοι έναντι 21.851).

Στην Περιφέρεια 14, εμφατική ήταν η νίκη της Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ έναντι της Μισέλ Καρούσο Καμπρέρα.

Oι εκτιμήσεις ότι η ομογενής Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλα Σιμωτά, θα έχει μια πολύ δύσκολη μάχη απέναντι στον εκλεκτό της DSA, Ζοχράν Μαμντάνι, επιβεβαιώθηκαν στο αποτέλεσμα της συμβατικής ψηφοφορίας. Παρά το γεγονός ότι η διαφορά των 7,4 ποσοστιαίων μονάδων (46,7% έναντι 53,7%) που μεταφράζεται σε 589 ψήφους (3.639 έναντι 4.228) δεν θεωρείται καταδικαστική, καθώς ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν ταχυδρομικώς είναι ιδιαίτερα υψηλός, οι οιωνοί δεν είναι πολύ θετικοί για την Ελληνοαμερικανίδα πολιτικό.

Για τον Κώστα Κωνσταντινίδη, τα αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά δεν κρίνονται, αφού επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που ήθελαν τον Ντόνοβαν Ρίτσαρντς να αναπτύσσει σημαντική δυναμική και να φτάνει σε ένα άνετο προβάδισμα. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε το 36,8%, με την Ελίζαμπεθ Κρόλεϊ να ακολουθεί με 28,4% και τον Κωνσταντινίδη αρκετά πίσω, στο 15,3%, σε μικρή απόσταση από το 14,8% του Αντονυ Μιράντα. Τελευταίος έρχεται ο Ντάο Γιν με 4,5%.

Τα οριστικά αποτελέσματα με την προσμέτρηση των απομακρυσμένων ψήφων θα ανακοινωθούν μετά τις 30 Ιουνίου.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ιούν 24, 2020

Φωτογραφία: facebook.com/NMalliotakis/photos/Μιχάλης Ταννούσης και Νικόλ Μαλλιωτάκη, πανηγυρίζουν.

Με στοιχεία από ekirikas.com