ΥΦΥΠΕΞ και Γιάννα γράφουν στην ομογένεια

«Η συμβολή του Ελληνισμού της Διασποράς στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όπως και στους υπόλοιπους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και ευημερία, υπήρξε καθοριστική» τονίζουν σε κοινή επιστολή τους προς τον Aπόδημο Ελληνισμό, για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στην επιστολή τους, οι κ.κ. Βλάσης και Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επισημαίνουν πως «αναπόσπαστο και ζωογόνο τμήμα του έθνους μας, ο Οικουμενικός Ελληνισμός δεν μπορεί παρά να είναι δυναμικά “παρών” και αυτήν τη φορά» και απευθύνουν πρόσκληση να γίνει ενεργό μέρος της συλλογικής αυτής προσπάθειας, «έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προβάλουμε την πατρίδα μας σε όλον τον κόσμο, με τον τρόπο που αρμόζει στην ιστορία και στην παράδοσή της».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται στην επιστολή, «η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” που συγκροτήθηκε από τον πρωθυπουργό για τον συντονισμό του εορτασμού, έχει δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής προτάσεων για την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων (https://apply.greece2021.gr/)» και προστίθεται: «Σκοπός είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός και η μέγιστη δυνατή προβολή των δράσεων που θα υλοποιηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020. Σε αυτή μπορούμε όλοι να καταθέσουμε τις δικές μας προς υλοποίηση ιδέες, οι οποίες και θα καταγραφούν στο Εθνικό Ενιαίο Ημερολόγιο».

Η επιστολή καταλήγει με τη βεβαιότητα ότι ο Απόδημος Ελληνισμός θα καταστεί αρωγός στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό εγχείρημα.