Ανέλαβε την ευθύνη στο Κόμμα ο Παππάς – ΝΔ

Την πλήρη πολιτική ευθύνη για την συνομιλία με τον Σάμπυ Μιωνή ανέλαβε ο Νίκος Παππάς σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας» είπε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

Τσίπρας: Οφείλουμε να προσέχουμε κάθε μας πράξη και λέξη

«Οι παρακρατικές πρακτικές δεν θα καλύψουν την ύφεση και τα αδιέξοδα Μητσοτάκη», υπογράμμισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Απέναντί μας έχουμε ένα σύστημα εξουσίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα άλλο κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά» και ότι τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέχουν κάθε λέξη και πράξη τους.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε όλους «να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί». Και πρόσθεσε: «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. Παραλήψεις ή αστοχίες. Οχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

«Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά».

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα χρόνο μετά την εκλογή της «είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της. Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της. Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορωνοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα».

«Διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο», είπε και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους».

«Η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος. Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

ΝΔ: «Ο Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο»

«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για ”λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες” και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις ”αυθεντικές πεποιθήσεις” του» σχολιάζει με ιδιαίτερα καυστικό ύφος η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την υπόθεση Μιωνή, για την οποία ο Νίκος Παππάς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Και προσθέτει: «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι′ άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους»

«Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.