Τριμερής τηλεδιάσκεψη για θέματα Αποδήμων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Βλάσης συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φ. Φωτίου και την Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου κα N. Makram.

Συζητήθηκε η πορεία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου μέσω του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», υπό το φως των αλλαγών που προέκυψαν στον φετινό προγραμματισμό, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τρεις πλευρές αποφάσισαν την ανάληψη νέων εναλλακτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή ιατρών από τη Διασπορά (sic)των τριών χωρών, στην οποία προβλέπεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Επιπλέον, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργείων μεταξύ των οργανωμένων φορέων της Διασποράς  (sic) και των αρμοδίων υπηρεσιών των τριών χωρών, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την τρέχουσα περίοδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο στενός συντονισμός μεταξύ των τριών πλευρών για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των παραπάνω δράσεων καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ».