Μελβούρνη, ομογενής Υπουργός: “Ανησυχούμε”.

Απ’ το κακό στο χειρότερο πάει η Βικτώρια και συγκεκριμένα η Μελβούρνη. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε άλλα 75΄επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την πολιτειακή υπουργό Υγείας σχεδόν όλα τα νέα κρούσματα ήταν από τα γνωστά hotspot των βορειοδυτικών προαστίων της Μελβούρνης.

«Φυσικά και ανησυχούμε από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων δήλωσε η κα Μικάκου προσθέτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν σχολαστικά την όλη κατάσταση και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 37 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από τις δεκάδες χιλιάδες τεστ που εξακολουθούν να γίνονται ενώ άλλες 23 περιπτώσεις ερευνώνται.

Τα κρούσματα στο ξενοδοχείο Stamford Plaza που χρησιμοποιείται ως καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό έφτασαν στα 23.

Σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό ο ιός ξέσπασε εκεί όταν ένα μολυσμένο μέλος του προσωπικού έδινε τον αναπτήρα του σε συνάδελφο του ενώ χρησιμοποιούσαν και το ίδιο αυτοκίνητο.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Βικτώριας Professor Brett Sutton τόνισε ότι η Βικτώρια αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκλησή της και πρόσθεσε πως ίσως ζητηθεί από τους πολίτες να φοράνε μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε πολυσύχναστους χώρους.

«Εξάλλου η μάσκα κρατά και άλλους σε απόσταση» είπε.

O ίδιος πρόβλεψε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει πριν βελτιωθεί.