Αποφοίτηση Σχολείου Τσάρτερ Μπρούκλιν

Διαδικτυακά αλλά σε έντονα πανηγυρικό κλίμα έγινε την Τρίτη 23 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Hellenic Classical Charter School στο Μπρούκλυν, με σαράντα εφτά μαθητές να λαμβάνουν τα απολυτήριά τους και να ετοιμάζονται για τη φοίτησή τους σε μερικά από τα καλύτερα Λύκεια της Νέας Υόρκης.

Οι μαθητές βρέθηκαν στο σχολείο τους, ένας – ένας, το πρωί της Τρίτης, χαιρέτησαν τους δασκάλους και τα στελέχη του HCCS και έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν, η προϊσταμένη Χριστίνα Τεττόνη, η διευθύντρια Νατάσα Καμπάν, η επικεφαλής διοίκησης, Τζόυ Πετράκου, η κ. Ντίνα Καπετανάκη και μία δασκάλα επισκέφθηκαν τους μαθητές στα σπίτια τους για να τους δώσουν τις στολές και τα διπλώματά τους.

Στο καλωσόρισμά της η προϊσταμένη Διεύθυνσης των Hellenic Classical Charter Schools στο Μπρούκλυν και το Στάτεν Αϊλαντ, Χριστίνα Τεττόνη, συνεχάρη τους μαθητές γιατί χάρη στις άριστες επιδόσεις τους το Σχολείο βραβεύθηκε ως “National Blue Ribbon” αλλά και γιατί κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εν μέσω της πανδημίας.

Αναφέρθηκε επίσης στις ταραχές των τελευταίων εβδομάδων στις ΗΠΑ, λέγοντας πως εμείς στο HCCS είμαστε ενωμένοι, μια κοινότητα που πιστεύει στην ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων και ζήτησε από τους αποφοίτους να κρατήσουν στην καρδιά τους την ελληνική λέξη “Φιλοξενία” και να την έχουν ως οδηγό στη ζωή τους. “Θέλω”, είπε, “αυτή η τάξη του 2020 να μείνει μαζί για πάντα. Θυμηθείτε να πάρετε τη γνώση, τη σοφία και την αλήθεια και να κάνετε τον κόσμο καλύτερο για όλους”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων (PTA), Τζόυς Κρουζ, συνεχάρη τους μαθητές για την αποφοίτησή τους και ευχαρίστησε όλες τις οικογένειες για τη βοήθεια που παρέχουν στο έργο του συλλόγου και του Σχολείου.

Η επικεφαλής της διοίκησης των δύο HCCS, Τζόυ Πετράκου, δεν έκρυψε την υπερηφάνεια της για την Τάξη του 2020 ευχαριστώντας την για τις επιτυχίες που έχει χαρίσει στο Σχολείο. “Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά για το καλύτερο, να σέβεστε τον άλλο και να προσφέρετε”, τους παρότρυνε.

Μιλώντας στη Greek News στάθηκε ιδιαίτερα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των τελευταίων μηνών με τις ατελείωτες ώρες εργασίας για όλους. “Αν θέλεις να συνεχίσεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο, πρέπεις να δουλέψεις πολύ σκληρά. Ημασταν συνέχεια σε μήτινγκς με όλα τα σχολεία σε παναμερικανικό επίπεδο, με οργανισμούς που βοηθούν τα σχολεία μας, θέλαμε να τα μάθουμε όλα, ώστε να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους μαθητές μας”, τόνισε. Παράλληλα, καθημερινή ήταν και η επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών, για τους οποίους υπήρχε και ειδικός οδηγός.

Η κ. Πετράκου παρουσίασε τις δύο αριστεύσασες Γκαμπριέλα Πικάζο (Valedictorian) και Αννα Μαρία Μακρινού (Salutatorian), καθώς και τη μαθήτρια Ευγενία Γιούλη, στις οποίες ο αντιπρόεδρος της Island Federal, Αντώνης Γρίγος απένειμε τα ετήσια βραβεία και τις υποτροφίες της τράπεζας.

Στις αποχαιρετιστήριες ομιλίες τους οι δύο αριστεύσασες θυμήθηκαν όμορφες στιγμές της φοίτησής τους στο HCCS, τονίζοντας παράλληλα τα εφόδια που έλαβαν από το σχολείο τους και ευχαρίστησαν γονείς και δασκάλους.

“Πάντα θα θυμάμαι το Σχολείο μου και τα μαθητικά μου χρόνια. Δε θα παραλείψω να πω πόσο περήφανη νιώθω για το Σχολείο μου και που είμαι Ελληνίδα. Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη που υπάρχει ένα τέτοιο Σχολείο να προσφέρει εκπαίδευση στην Ελληνική γλώσσα, τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις. Κάθε μαθητής του HCCS μπορεί να μάθει για την κουλτούρα μας μέσα από την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών χορών ή και συμμετέχοντας σε μερικές από τις παραδόσεις μας, όπως την κοπή της βασιλόπιτας”, επισήμανε -μεταξύ άλλων η Αννα Μαρία Μακρινού.

“Στο Σχολείο αυτό μάθαμε τρεις σημαντικές αξίες που θα μας καθοδηγήσουν στη ζωή μας. Τη γνώση που θα μας βοηθήσει να προοδεύουμε στις ακαδημαϊκές μας σπουδές. Τη σοφία που θα μας βοηθήσει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Την αλήθεια που θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε το δίκαιο από το άδικο. Και οι τρεις αξίες μας βοηθούν όχι μόνο να κάνουμε τη δική μας ζωή καλύτερη αλλά να δημιουργήσουμε και έναν καλύτερο κόσμο για όλους”, τόνισε -μεταξύ άλλων- η Γκαμπριέλα Πικάζο.

Κεντρική ομιλήτρια της τελετής ήταν η Κάρεν Ντάνιελς, πρόεδρος της εταιρείας “Charter School Business Management”, η οποία συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν στο δρόμο της επιτυχίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκτελεστικός διευθυντής για τα σχολεία Charter του Υπουργείου Παιδείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Με ευχές και νουθεσίες αποχαιρέτησαν τους μαθητές τους οι δάσκαλοι της 8ης τάξης, η διευθύντρια Νατάσα Καμπάν τους προέτρεψε να έχουν ως οδηγό τους όσα διδάχθηκαν στο HCCS, ενώ ο πρόεδρος της Εφορείας του HCCS, Τσαρλς Καπετανάκης, τους ευχήθηκε καλή τύχη και τους υπενθύμισε ότι το σχολείο τους θα είναι πάντα εκεί και θα τους περιμένει.

Πηγή:greeknewsonline.com