Κρούσμα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης

Ξάνθη.- Μετά την ανακοίνωση της είδησης η Superleague έκανε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη.

Αναβάλλεται η αναμέτρηση Λαμία – Ξάνθη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο (4/7) για τα πλέι άουτ, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης!

Συγκεκριμένα, παίκτης της ακριτικής ομάδας βρέθηκε θετικός στο σχετικό τεστ που έγινε ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου, δίχως το όνομά του να έχει γίνει γνωστό.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ δόθηκε η εντολή να μπει η ομάδα σε καραντίνα για το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται καθώς η αποστολή είχε φύγει από την Ξάνθη για το εκτός έδρας παιχνίδι στη Λαμία. Όπως μεταδίδει το sportdog.gr, η αποστολή της Ξάνθης πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα πέντε ημερών, συνεπώς το ματς με τη Λαμία αναμένεται να αναβληθεί.

Το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα είναι στον Αγχίαλο Βόλου καθώς δεν είχε βρει ξενοδοχείο στη Λαμία.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης η Superleague έκανε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».