Λάρισα: Καταστροφές από την κακοκαιρία!

Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Καιρός: Στο μεταξύ  άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη! Έρχεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας!

“Άνοιξαν οι ουρανοί” στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη με αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο οι δρόμοι να γεμίσουν με νερά και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει ένα δένδρο, που έπεσε στον κόμβο της Καλλικράτειας, και μέρος του είχε κλείσει τη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης.

Δείτε βίντεο από την ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη:

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική τα φαινόμενα δεν είχαν ιδιαίτερη ένταση και τώρα πλέον άνεμος και η βροχή έχουν κοπάσει. Ωστόσο, λόγω και της επιστροφής των Θεσσαλονικέων από τη Χαλκιδική, η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν από χθες, με βάση και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται πως θα συνεχιστούν και αύριο, οι πολίτες πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή.

Δείτε βίντεο που ανάρτησαν χρήστες του facebook από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής: