Γονείς δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους

Συγκινεί η ιστορία της οικογένειας Πουλοπούλου και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς. Οι δύο γονείς έδωσαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα βοήθησαν να ξαναγεννηθούν. Η περίπτωση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα.

Δύο από τα παιδιά της οικογένειας διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία με σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο τους προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια. Η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος για να έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα χωρίς αιμοκάθαρση. Τότε οι γονείς πήραν την απόφαση να γίνουν αυτοί δότες για τα παιδιά τους. Πριν λίγες ημέρες η Νίκη έκλεισε 20 χρόνια από την μεταμόσχευση. Για αυτήν είναι τα δεύτερα της γενέθλια.

Λίγα χρόνια μετά τη μεταμόσχευση της Νίκης διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα και ο μικρός αδερφός της ο Δημήτρης. Η οικογένεια πλέον ήξερε τι θα ακολουθούσε. Αυτή τη φορά είχε σειρά η μητέρα να δωρίσει το νεφρό της. Οι γιατροί όμως την προειδοποίησαν πως υπήρχε κίνδυνος για τη δική της υγεία.

«Πήρα την απόφαση να δώσω το νεφρό με το ένστικτο της μάνας» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ η μητέρα. Πρωταγωνιστής στην ιστορία αυτής της οικογένειας που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα ήταν και ο γιατρός Γιώργος Μπριστογιάννης.

Η ιστορία της οικογένειας με τους δύο γονείς να δίνουν τα νεφρά τους στα παιδιά τους εκτός από συγκίνηση μας προκαλεί και ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης.