Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την ηγεσίας της Αττικό Μετρό, βουλευτών και δημάρχων, εγκαινιάστηκαν οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Τα εγκαίνια έγιναν στον σταθμό της Νίκαιας και ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι χρειάστηκαν 20 χρόνια από τότε που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το έργο, το 1992, να συμβαδιοποιηθεί το 2812.

″Είναι η μοίρα των μεγάλων έργων. Άλλοι να οραματίζονται, άλλοι να σχεδιάζουν, άλλοι να υπογράψουν συμβάσεις, άλλοι να υλοποιούν και άλλοι να εγκαινιάζουν’, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις είχαν τη συμβολή τους στο έργο.

Huffpost Greece

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ”όσο μειώνονται οι χρονικές αποστάσεις, μειώνονται και οι κοινωνικές”, δίνοντας την κοινωνική διάσταση του έργου.

Για την κυκλοφοριακή διάσταση του έργου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, είπε ότι οι τρεις σταθμοί θα εξυπηρετούν καθημερινά 63.000 πολίτες, θα κυκλοφορούν καθημερινά 11.000 λιγότερα ΙΧ και θα μειωθεί η ημερήσια ρύπανση κατά 60 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Συνολικά, είπε ο υπουργός, θα εξυπηρετούνται καθημερινά.ε τα μέσα σταθερής τροχιάς 2,6 εκατ. πολίτες.

HuffPost Greece

Οι 3 σταθμοί θα λειτουργήσουν αύριο το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, για το κοινό, το οποίο περιμένει ενθουσιώδες την ημέρα αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σταθμοί είναι βιοκλιματικοί, ενώ στον Κορυδαλλό, η πλατεία Ελευθερίας που άνοιξε μόλις σήμερα στο κοινό, είναι το κάτι άλλο με δύο παιδικές χαρές.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής, με τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού και τη μετατροπή των Λιπασμάτων σε πάρκο και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

HuffPost Greece

Όσον αφορά στη Γραμμή 4 του μετρό, ο πρωθυπουργός είπε ότι ”θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν, αλλά χωρίς έκπτωση στο κράτος δικαίου”.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθούν οι υπόλοιποι τρεις σταθμοί προς Πειραιά, το 2022.

HuffPost Greece

HuffPost Greece

HuffPost Greece

HuffPost Greece

HuffPost Greece

HuffPost Greece

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε