Στον Ολυμπιακό ο Κρίστινσον της ΑΕΛ

Ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού, με την ΠΑΕ ΑΕΛ να ανακοινώνει τη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για το διεθνή ισλανδό τερματοφύλακα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο παίκτης πουλήθηκε έναντι 400.000 ευρώ, ενώ στη συμφωνία προβλέπεται ότι η Λάρισα θα έχει απόλυτη προτεραιότητα για να αποκτήσει από τους «ερυθρόλευκους», είτε ελεύθερους είτε με μακροχρόνιο δανεισμό, δύο παίκτες.

Το όνομα του Κρίστινσον είχε «παίξει» αρκετά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το προηγούμενο διάστημα, και όπως φαίνεται αυτός θα είναι η εναλλακτική που αναζητούσαν οι Πειραιώτες πίσω από τον Ζοσέ Σα.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι κατόπιν σχετικής συμφωνίας ο διεθνής Ισλανδός τερματοφύλακας Όγκμουντουρ Κρίστινσον μεταγράφεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ΑΕΛ είχε αρκετές προτάσεις για τη μεταγραφή του Κρίστινσον, όμως ο ίδιος και οι εκπρόσωποι του κ.κ. Μπιτζίδης και Παπούλιας επέλεξαν τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

Ο Κρίστινσον επιθυμούσε διακαώς τη μεταγραφή του σε ομάδα είτε της Ελλάδος είτε του εξωτερικού η οποία θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά κύπελλα, και η βέβαιη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League της επόμενης περιόδου απετέλεσε γι’ αυτόν πρόσθετο κίνητρο.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εκτός της χρηματικής αποζημίωσης των 400.000€ θα έχει και την απόλυτη προτεραιότητα είτε και με ελευθέρας είτε με μακροχρόνιο δανεισμό για την απόκτηση 2 ποδοσφαιριστών από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Κρίστινσον είναι 31 ετών, έχει ύψος 1,93, έχει σπουδάσει νομικά, είναι υψηλού επιπέδου αθλητής και είχε ξεχωριστή καριέρα στην Εθνική Ισλανδίας, αλλά και στις ομάδες που αγωνίστηκε (Fram, Randers, Hammarby, Exelsior) και βέβαια στην ΑΕΛ, όπου υπήρξε βασικός και αναντικατάστατος στα 2 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο κ. Αλέξης Κούγιας τον ευχαριστούμε για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα μας τις 2 σεζόν που αγωνίστηκε μαζί μας και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να πετύχει τους στόχους του με τη νέα του ομάδα».