Τσίπρας, παρέμβαση για οικονομία

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 5.30 μ.μ. Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 5.30 μ.μ.

Το βασικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση πλήττει σημαντικά μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς. Μάλιστα, θα εξαπολύσει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχοντας ως «όπλα» τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση, τα στοιχεία από την «Εργάνη» για την αύξηση της ανεργίας, αλλά και τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί σε συνεδρίαση την Κ.Ο. του κόμματος εκτάκτως, την ώρα που η Κουμουνδούρου δέχεται ολομέτωπη επίθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα. Η απάντηση που έχει αποφασιστεί, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, είναι «σκληρό ροκ» για οικονομία, εργασιακά, ανεργία, μισθούς και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό για το τι παρέλαβε και σε ποια κατάσταση έφτασε την οικονομία, ήδη πριν την πανδημία. Ακόμα και στον τουρισμό οι αλλεπάλληλες γκάφες και η έλλειψη σχεδιασμού επιδείνωσε την κατάσταση, την ώρα που προδιαγράφεται δραματική κατάσταση από Σεπτέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα πραγματικά προβλήματα και όχι, όπως θα τονίσει, «να επιτρέψει στη ΝΔ να καταφεύγει σε αντιπερισπασμούς για να μη συζητάμε για τα μείζονα». Παράλληλα θα επιστρέψει την «μπάλα» των καταγγελιών στο γήπεδο της ΝΔ με τις αποκαλύψεις για παρακράτος (ΕΥΠ και στελέχη ΝΔ) αλλά και για το σκάνδαλο-όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου- με τη λίστα Πέτσα, που «ακόμα και μαγειρεμένη έχει αίσχη» όπως λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι η συζήτηση για ισχυρισμούς Καλογρίτσα είναι για τις «ιδιωτικές του διάφορες και τα χρέη του και για ότι άλλο σκαρφίζεται» και γίνεται με μόνο στόχο για αλλαγή της ατζέντας. Και προφανώς, υποστηρίζουν, ότι το Μαξίμου στήνει σκηνικό ώστε να μπορεί να αποδράσει με το αφήγημα περί παρακράτους μπροστά στα όσα έρχονται τον Σεπτέμβρη και απασχολούν τον κόσμο, όπως φαίνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνά πλέον στο «σκληρό ροκ», καθώς εδραία είναι η εκτίμηση στην Κουμουνδούρου ότι η κρίση που θα αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός θα δρομολογήσει ταχύτατες μεταβολές στους πολιτικούς συσχετισμούς. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος η πολιτική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στο τερέν της οικονομίας και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για να δείξει ότι η κυβέρνηση είχε αρχίσει να βάζει σε λάθος ράγες την οικονομία πριν τον κορωνοϊό.

Θα κατηγορήσει για την κυβέρνησης για την πρωτοφανή όξυνση του πολιτικού σκηνικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μείζονα ζητήματα που χρειάζεται συναίνεση.

Στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα κάνουν πλέον λόγο για ζήτημα Δημοκρατίας και μιλούν ευθέως για ύπαρξη και λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών που λειτουργούν από τις παρυφές της ΝΔ με επαφές μέχρι και στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, μιλώντας για «κυβέρνηση παρακράτους».

Θα σηκώσει το γάντι και θα ζητήσει εξηγήσεις, όπως λένε κομματικές πηγές, για «το παρακρατικό κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, ανώτατων δικαστικών και πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον κ. Μητσοτάκη. Ούτε για αντιπερισπασμούς, ούτε για μισόλογα».

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ότι, «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο εξαιτίας της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ. Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, μέσα από σοκαριστικούς διαλόγους, να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα».

Για τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Σχετικά με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι η ΝΔ έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα για αντιπερισπασμό.

Και θέτουν ερωτήματα, για το πως ο κ. Καλογρίτσας έγινε αξιόπιστος όταν η ΝΔ τον αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα; Και υπενθυμίζουν ότι σχετικά με την τηλεοπτική άδεια τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης που μιλούσε ειρωνικά για τα «βοσκοτόπια» του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα γιατί τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο; Και συνεχίζουν λέγοντας ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, την ώρα που οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τη δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, δεν θα χαριστεί και θα στείλει την ίδια ώρα αυστηρά μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:newpost.gr