Ήρθαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση

Δέκα-επτά Ουκρανοί κρατούνται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα, κατά παράβαση της ισχύουσας απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με το Open, οι τουρίστες, 15 ενήλικες και 2 παιδιά, άγνωστο πως, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πτήση προς την χώρα μας αψήφησαν την σχετική απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα. Φτάνοντας δεν ήθελαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ φέρεται πως απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας.

Οι Ουκρανοί φαίνεται να πίστεψαν ότι αν επικοινωνούσαν με τον πρέσβη στην Αθήνα θα βρισκόταν λύση, όμως η απάντηση από εκείνον ήταν ότι έπρεπε να ακολουθήσουν τα νόμιμα και να επιστρέψουν στο Κίεβο.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές κι έτσι από τις 4/7 κρατούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

Τελικά, ύστερα από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις ουκρανικές Αρχές, έχει προγραμματιστεί, εντός των επόμενων ωρών, οι 17 τουρίστες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πηγή: skai.gr