«Επιλεκτική μνήμη και πολιτική κώφωση”

Την αιχμή ότι επιδεικνύει «επιλεκτική μνήμη και πολιτική κώφωση” κατηγορεί την κυβέρνηση» ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο ελληνισμό και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τη διάθεση του ποσού των 20 εκ. Ευρώ για την καμπάνια “Μένουμε σπίτι” καθώς και για τον τρόπο επιμερισμού του ποσού.
Σε δηλώσεις του στο «Open»,  ο κ. Αμανατίδης,  υποστηρίζει ότι «η επιλεκτική μνήμη και η πολιτική κώφωση, που επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση, δείχνουν ένα “γερασμένο” πολιτικά σύστημα, που με ψέματα και προεκλογικές υποσχέσεις πήρε την εξουσία, πριν από έναχρόνο». Και προσθΈνα χρόνο μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να θέλει να αποδράσει από τις ευθύνες της για το τι έκανε και τι δεν έκανε και υιοθετεί τακτική αποπροσανατολισμού, κάνοντας μικροπολιτική αντί πολιτικής. Άλλη είναι η πραγματική χειραγώγηση» σημείωσε.

«Ο πολιτικός κόσμος, αλλά και όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις ζητούν να μάθουν ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία έγινε ο επιμερισμός των 20 εκατομμυρίων ευρώ- της καμπάνιας μένουμε σπίτι-, από την εταιρεία που έλαβε 500.000 για αυτό τον σκοπό, την ώρα που υπήρχαν τα απαιτούμενα στοιχεία στη γενική γραμματεία ενημέρωσης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, ως “Πόντιος Πιλάτος” προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του».

«Από την άλλη μεριά, ο πολιτικός φόβος της ΝΔ για τις κοινωνικές αντιδράσεις στην αδιέξοδη πολιτική της, την οδηγεί να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, που αποτελεί τον ενταφιασμό αυτού του συνταγματικού μας δικαιώματος» εκτίμησε, καταλήγοντας, ο κ. Αναματίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: