Κοροναϊός : Σε καραντίνα το γκρουπ των 80 Σέρβων

Μετά τα δύο κρούσματα κοροναϊού που βρέθηκαν σε ζευγάρι Σέρβων τουριστών στην Αιδηψό μπήκαν σε οικειοθελή καραντίνα όλο το γκρουπ με τα 80 άτομα.

Το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο της Λαμίας με ταξί, με τις Αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν τον οδηγό του οχήματος.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο Σέρβους, οι οποίοι δεν μιλούν Ελληνικά, να κρατούσαν χαρτί το οποίο έγραφε ότι είναι ύποπτοι για κοροναϊό και με αυτό να μετακινούνταν στην περιοχή.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το ζευγάρι χρησιμοποίησε δύο ταξί, ένα για πάει στο κέντρο Υγείας της Ιστιαίας και ένα άλλο για να πάει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ζευγάρι έφτασε με ταξί αρχικά στο κέντρο υγείας Ιστιαίας, εκεί τους είδε η αγροτική γιατρός και ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να χειριστεί το περιστατικό.

Οι δύο άνθρωποι υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, βρέθηκαν και οι δύο θετικοί και από χθες το απόγευμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Οι Σέρβοι τουρίστες, μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και περιμένουν τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα όπως έγινε γνωστό, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, όπως αναφέρει και ο ΑΝΤ1.

Την ίδια στιγμή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, τονίζοντας πως είναι αναμενόμενο να έχουμε κρούσματα από την στιγμή που έχουν ανοίξει τα σύνορα.

«Είναι μια πηγή ανησυχίας αυτά που γίνονται στα βόρεια σύνορά μας. όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας γνωρίζαμε ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε τουρισμό χωρίς εισαγωγή κρουσμάτων».

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας ελέγχονται και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκονται.