Σε απόγνωση ομογενείς της Αυστραλίας

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες -στην πλειοψηφία τους νεοφερμένοι Έλληνες μετανάστες- εξαιτίας του νέου lockdown

Από τη συνάντηση που έγινε στην Αρχιεπισκοπή όπου συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης ομογενών που έχουν ανάγκη. Φώτο: Supplied

Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε μια ανάσα, αφού πολλοί πέρασαν το προηγούμενο lockdown, χάρη στη φιλανθρωπία άλλων ομογενών και τώρα βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση.

Δεν έχουν δουλειά -αφού οι επιχειρήσεις εστίασης όπου απασχολούνται οι περισσότεροι κλείνουν- ούτε δικαιούνται κάποιο επίδομα αφού δεν έχουν άδεια μόνιμης παραμονής.

Επιπλέον, όπως λένε οι ίδιοι, οι ελάχιστες οικονομίες τους εξαντλήθηκαν. Αλλά δεν έχουν χρήματα ούτε στην Ελλάδα να επιστρέψουν.

Επιβάλλεται, όπως κάναμε την προηγούμενη φορά, να τους στηρίξουμε.

Και πρέπει οι φορείς μας (Κοινότητα, Εκκλησία κ.ά.) να πιέσουν την κυβέρνηση Morrison να δείξει περισσότερη ευαισθησία.

Ευτυχώς, όπως γράφουμε σε άλλη είδηση, μετά την επιτυχία που σημείωσε η προσπάθεια της «Μέριμνας» Ποντίων Κυριών και η ανταπόκριση και άλλων συλλόγων της πόλης μας , όπου μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν από δωρεές ιδιωτών, σε οικογένειες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με την εμφάνιση της πανδημίας σε όλη την Μελβούρνη.

Η δράση των συλλόγων με τη διανομή τροφίμων σε συνανθρώπους μας θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Και γι αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση ουσίας την Τετάρτη 1 Ιουλίου στα γραφεία της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης στην Ι.Μ «Άξιον Εστίν» μεταξύ φορέων της πόλης μας και του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένειου Βασιλόπουλου.

Ομογενείς που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μπορούν να αποταθούν στο Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής στον αριθμό (03) 9998 1988.

Μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν με τον «Νέο Κόσμο» στον αριθμό (03) 9482 4433 ή στο enquiries@neoskosmos.com.au (υπό πλήρη εχεμύθεια) και θα μεταφέρουμε το αίτημά τους στους αρμόδιους.