Απαλλαγή τελών για εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Χωρίς τέλη θα διατίθενται οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, τα μνημεία, οι μουσειακές εκθέσεις και συλλογές για όποιον θελήσει να τους φωτογραφήσει, κινηματογραφήσει και να κάνει χρήση οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων από τις 10 Ιουλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην τροποποίηση της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463(ΦΕΚΒ΄3046/30-12-2011) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Τέλη φωτογράφησης – κινηματογράφησης και χρήσης οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσειακών εκθέσεων και συλλογών. Τέλη πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και ακίνητα μνημεία» (Β΄ 3046), στο άρθρο 11 προσετέθη η παράγραφος 3 η οποία έχει ως ακολούθως:

«3. Από την καταβολή τελών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία απαλλάσσονται εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς φορείς με οποιαδήποτε νομική μορφή, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου από τις 10 – 07 – 2020 έως και τις 30 – 09 – 2020».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε αναγγείλει την απαλλαγή της καταβολής τελών για τη χρήση των αρχαιολογικών χώρων στις 24 Μαΐου 2020, επισημαίνοντας όμως ότι «η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ θα πρέπει να καλύπτεται από τους διοργανωτές».

​Στην απαλλαγή καταβολής τελών – από 10 Ιουλίου 2020 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020 – εμπίπτουν φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς φορείς με οποιαδήποτε νομική μορφή, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε