ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΔΕΛΗ* Κατάσταση και ελπίδες

ΑΠΟΨΗ

 ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ  ΔΕΛΗ*

Στο ταξίδι της ζωής πολλά θα δούμε αλλά η σημερινή κατάσταση στον κόσμο δεν δίνει περιθώρια στο να βλέπει κανείς ελπίδες για το αύριο τούτης της οικουμένης.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον χάσει τον σημαντικό ρόλο τους στο παγκόσμιο στερέωμα και ο χώρος που αφήνουν συνειδητά με τον πρόεδρο Τραμπ γεμίζει από άλλους ”παλαβούς της εξουσιας”, ρώσους, κινέζους που στον αυτοκρατορικό τους ρόλο ονειρεύονται μια αυταρχική τάξη πραγμάτων.

Το κύμα αναρχίας και τρομοκρατίας καλά κρατεί.

Οι ορδές των ”κυνηγημένων” που στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι που ζητούν μια υλικά καλύτερη ζωή, λουφάζουν στα σύνορα της Ελλάδας και χρησιμοποιούνται κατάλληλα σαν μηχανισμός πίεσης από τον καινούργιο σουλτάνο της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Μαζί του και το οργανωμένο έγκλημα που ζητοκραυγάζει κάθε φορά που η ΕΕ υποχωρεί στις άναρθρες κραυγές του όχλου των λεγόμενων ευρωπαίων ”ανθρωπιστών” που δεν είναι τιποτε άλλο παρά πρωην σοβιετάνθρωποι που θέλουν έναν κόσμο στο χάος, χωρίς σύνορα, χωρίς πολιτισμό και εθνική ιστορία σε συνεχή επανάσταση και χάος….

Μέσα σε όλα αυτα λοιπόν έρχεται και ο Τούρκος που χαίρεται στην αντάρα και γλύφει τα μουστάκια του καθώς μετατρέπει το παγκόσμιο σύμβολο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Τούρκος γράφει στην κυριολεξία στα παλιά του παπούτσια τις διαμαρτυρίες της παγκόσμιας κοινότητας. Γνωρίζει ότι η βία και το ”δίκαιο του δυνατού” είναι τα σημερινά εργαλεία που ως πολιορκητικοί κριοί στο τέλος γκρεμίζουν τους τοίχους της Βασιλεύουσας και επιτρέπουν στους βαρβάρους την άλωση της.

Στην Ελλάδα ακόμη προσπαθούμε να συνέλθουμε και να αυτό προσδιοριστούμε. Η ΕΕ ”διαμαρτύρεται” στα χαρτιά ενώ στέλνει ακόμη 5 δισεκατομμύρια euro στον λογαριασμό Ερντογάν. Βλέπετε η ατμομηχανή της Ευρώπης που ακούει στο όνομα Γερμανία ”βλέπει” τα ευρωπαϊκά της σύνορα να είναι στο ύψος της Βουλγαρίας, Σερβίας κλπ.

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα το ανάχωμα της Ευρώπης ”στους βαρβάρους”. Ο δε πρόεδρος Τραμπ θαυμαστής του σουλτάνου ονειρεύεται την δική του δυναστεία στις ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν και πάλι η Ελλάδα είναι μόνη και καλείται να δώσει την μάχη που οι υπόλοιποι, τι και μεγαλύτεροι σε μέγεθος και δύναμη, αποφεύγουν, κρύβονται και σέρνονται στα πόδια του σουλτάνου. Αυτό τουλάχιστον βλέπω!

Ελπίζω οι εκτιμήσεις μου να είναι λάθος, μα το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

Οι Ομογενείς θα δώσουν και πάλι την μάχη αλλά η Μητρόπολη θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και πυγμή στην διαχείριση των δύσκολων καιρών που η Ελλάδα βρίσκεται.

Από το μικρο μου πόστο δίνω την μάχη και καλώ από τον λογαριασμό μου στο twitter τους πρώην συναδέλφους μου στην σουηδική Βουλή να καταδικάσουν την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει το παγκόσμιο σύμβολο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Θα με ρωτήσετε γιατί δεν κάλεσα την σουηδική κυβέρνηση να πράξει το ίδιο. Η απάντηση μου θα σας απογοητεύσει. Δεν πιστεύω στην θέληση της σημερινής κυβέρνησης της Σουηδίας καν να διαμαρτυρηθεί.

Ίδωμεν!

*Σωτήρης Δελής

Πρώην μέλος της σουηδικής Βουλής

Πρώην μέλος ΔΣ της ΠΑΔΕΕ

Αλλά πάντοτε Έλληνας

 

Med vänliga hälsningar

Sotiris Delis

Skickat från min iPad