Επιστρέφει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Με δυναμικό «παρών» επανέρχεται φέτος το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων. Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Συναυλίες υψηλής ποιότητας με επιφανείς καλλιτέχνες και σπουδαίο ρεπερτόριο, υπόσχεται και για φέτος το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, που θα διεξαχθεί από τις 19 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για διοργάνωση, που εγκαινιάστηκε το 2016 και καθιερώθηκε ήδη ως ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός για τη χώρα και ειδικότερα τη νησιωτική κοινωνία των Μικρών Κυκλάδων. Στόχο έχει την πολιτιστική αποκέντρωση, τη διάδραση με την τοπική κοινωνία, τη μετάδοση της μουσικής γνώσης, την ανταλλαγή πολιτιστικών ιδεών και την επικοινωνία με κώδικα τη μουσική.

Χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, αυξάνοντας τη δημοφιλία του στο φιλόμουσο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς προσφέρει μία εναλλακτική γεύση πολιτισμού για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες του, που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το πλήγμα που αναπόφευκτα υπέστησαν οι πολιτιστικοί θεσμοί από την πανδημία του Covid-19, το Φεστιβάλ δίνει και φέτος δυναμικά το «παρών», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Στη φετινή, 5η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει τέσσερις μοναδικές συναυλίες, δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και μία μουσικοθεατρική παράσταση.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Tryfon Art Residency, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, στον χώρο της Οικίας Μιχαηλίδου, θα φιλοξενηθεί έκθεση με έργα νέων εικαστικών, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και με όλες τις προφυλάξεις, που προβλέπονται για εκδηλώσεις – εκθέσεις με επισκέψεις κοινού.

Σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον, το Φεστιβάλ θα συστήσει φέτος ταμείο προαιρετικής οικονομικής ενίσχυσης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Καταφύγιου Θαλάσσιας Ζωής στο Αιγαίο, που εδρεύει στους Λειψούς, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος».

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ