“Η Τουρκία κόβει τους δεσμούς της με την Δύση

« Η απόφαση αυτή του Ερντογάν είναι μία οπισθοδρομική  κίνηση  που δείχνει πως η Τουρκία επιλέγει να κόψει ουσιαστικά τους δεσμούς της με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του και να τοποθετήσει την Τουρκία στον σκληρό πυρήνα του Ισλαμικού συστήματος» όπως υποστήριξε  ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον fm 100, σήμερα το πρωϊ, σχολιάζοντας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  επισήμανε πως:

«…στην ουσία η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα και αξία, αφού υπάρχει πληθώρα λατρευτικών Χώρων των μουσουλμάνων στην Κωνσταντινούπολη, απλά δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των θρησκειών.

Επίσης  με αυτόν τον τρόπο αυτοπροβάλλεται ο Ερντογάν  ως κληρονόμος του Μωάμεθ του Πορθητή, ως θριαμβευτής εναντίων του Χριστιανισμού και προστάτης του Μουσουλμανισμού»

Ερωτηθείς για τις Κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησε:

« Ελπίζουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει κάποιες αποφάσεις για κυρώσεις κατά της  Τουρκίας. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, της Ελληνικής Διπλωματίας και  του Υπουργού εξωτερικών και πιστεύω ότι θα έχει απτά αποτελέσματα»

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε