Κυβερνητική υστέρηση και μυστική διπλωματία

Για “υστέρηση στην χάραξη ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής στα εθνικά μας θέματα,  ιδίως σε σχέση με την Άγκυρα”, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Γιάννης Αμανατίδης. Μιλώντας στον σταθμό της Ομογένειας, «Φωνή της Ελλάδας», ο κ. Αμανατίδης ζήτησε «η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει τη ρητορική των καταδικών και να πιέσει για αποτελέσματα, επειδή καθυστέρησε κι έχουμε πλέον, ως χώρα, υστέρηση στα εθνικά μας θέματα».

Εξάλλου, για την «μυστική» συνάντηση του Βερολίνου εκτίμησε πως «πρόκειται για μυστική διπλωματία, την οποία αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου για τους δικούς του ευνόητους λόγους».

Αφήνοντας αιχμές για δύο διαφορετικά κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στη συνέχεια για τις επιδιώξεις της Άγκυρας και το νέο αφήγημα του Ερντογάν, που στήθηκε με φόντο την Αγία Σοφία.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το σκάνδαλο Novartis και την σκανδαλολογία απαντώντας κατηγορηματικά πως «η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο κάνοντας λόγο για σκευωρία Παπαγγελόπουλου για αυτό κλείνει άρον-άρον την Προανακριτική Επιτροπή, την οποία και απαξίωσε».