Σχολείο 2ης ευκαιρίας στο νησί της Νίκης!

Στην παρέμβασή του (13/7) στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, με αντικείμενο συζήτησης την προσαρμογή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη νέα κανονικότητα, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική θωράκιση της εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Νομού λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι των επεκτατικών βλέψεων του ”ταραξία” γείτονα.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

  • Η απελθούσα κυβέρνηση περιφρόνησε πολλαπλά το Νησί της Νίκης!!
  • Οι συνθήκες ολοκλήρωσης των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη είναι πλέον ώριμες από ποτέ!
  • Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα 34 περίπου κατοίκων του Νησιού, δίνοντάς τους την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και να αποκτήσουν ένα απαραίτητο τυπικό & ουσιαστικό εφόδιο χρήσιμο στην αγορά εργασίας…& όχι μόνον.
  • Ανέδειξε συνάμα την πάγια διεκδίκηση της προαγωγής του Τμήματος της Νοσηλευτικής Διδ/χου σε Πανεπιστημιακό Τμήμα & την υπαγωγή αυτού στο φυσικό, γεωγραφικό, ακαδημαϊκό & διοικητικό χώρο, στο Δ.Π.Θ., με έδρα το Διδ/χο!!
  • Τέλος, πρότεινε καινοτόμα την ίδρυση 5ης Έδρας του ΔΠΘ στην πόλη των Κάστρων, στο ιστορικό Διδ/χο!