3-1 ο ΟΣΦΠ τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟ 1-0 τον Αρη

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στις νίκες,  επικρατώντας με 3-1 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Στο 9′  ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι για τράβηγμα του Κουτρουμπή πάνω στον Χάσαν. Το εκτέλεσε ο Φορτούνης απ’ όπου «έγραψε» ακριβώς στο 10’ το 0-1. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα αλλά το σουτ του Ναμπί στο 13’ εξουδετερώθηκε από τον Αλέν.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 29’ όταν ο Καφού τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς κι αυτός με συρτό σουτ νίκησε τον Γουάλι για το 0-2.

Το τρίτο γκολ (3-0) για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 61’ με κοντινό πλασέ του Φορτούνη μετά από ασίστ ου Ελ Αραμπί. Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 65’ με τον Νοικοκυράκη να αστοχεί από πολύ κοντά με κεφαλιά. Ο Νοικοκυράκης είχε και στο 79’ μια καλή κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο. Στα τελευταία λεπτά και οι δυο ομάδες κατέβασαν τον ρυθμό τους ωστόσο ο ΟΦΗ βρήκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να σημειώσει  γκολ (1-3) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεληγιαννίδη.

ΟΦΗ: Γουάιλι, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (46’ Γιαννούλης), Κοροβέσης, Βίκτορ (81’ Νάστος), Σακόρ (46’ Βαζ), Στάικος (71’ Σουρνάκης), Ναμπί (85’ Μπράουν), Νοικοκυράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν (87’ Καραργύρης), Τοροσίδης, Μπα, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ (87’ Μαρτίνης), Μπουχαλάκης, Καφού, Λοβέρα (87’ Σουρλής), Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Χασάν (25’ Ελ Αραμπί, 79’ Μπρούνο).

1-0 ο Παναθηναϊκός τον Άρη

Στο 12’ ο Γιώργος Δεληζήσης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, από προσπάθεια του Ντανιέλ Μαντσίνι, ωστόσο με τη χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καμπετσής και πάλι, ξεπέρασε τον Κουέστα αλλά από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων ενώ στο 34’ ο φορ του Παναθηναϊκού προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει» τον Ισπανό τερματοφύλακα. Πέντε λεπτά μετά ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε τις κόντρες, μαζί και το πέναλτι από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο Ξενόπουλος, ωστόσο, κράτησε το μηδέν για την εστία του και στις δύο προσπάθειες του Φετφατζίδη! Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Γιώργος Βρέσκας έδειξε και πάλι τη βούλα του πέναλτι, σε πτώση του Ρόουζ από σύγκρουση με τον Ξενόπουλο, ωστόσο ο διαιτητής  το… πήρε πίσω με τη συμβολή του VAR!

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Τουχαμί Ανουάρ και Γιάννη Μπουζούκη να απειλούν στο πρώτο του τρίλεπτο. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κουέστα που σταμάτησε αρχικά τον Καμπετσή κι εν συνεχεία -με πολύ πιο δύσκολη επέμβαση- τον Χατζηγιοβάνη. Κι εκεί που δεν μπορούσε ο Κουέστα, στη φάση του 62ου λεπτού, ανέλαβε δράση το αριστερό του δοκάρι, το οποίο σταμάτησε τη βολίδα του νεοεισελθόντα Δημήτρη Κολοβού! Μοναδική καλή φάση για τον Αρη στο διάστημα αυτό ένα εναέριο βολέ του Νίκο Μαρτίνες που σταμάτησε ενστικτωδώς ο εξερχόμενος Ξενόπουλος, στο 65’.

Στο 75’, τελικά, από τη σέντρα του Ανουάρ και την αδράνεια του Ρόουζ, ο Κολοβός με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-1.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ενινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης (78’ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (71’ Σόουζα), Μαντσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος (56’ Σερπέζης), Ανουάρ, Μπουζούκης (83’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (83’ Θεοχάρης), Αλεξανδρόπουλος (59’ Κολοβός), Καμπετσής (59’ Μακέντα).