ΜεΡΑ25 – Αποχωρήσεις και καταγγελίες

Στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές αποχωρούν από το ΜεΡΑ25 καταγγέλοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για οικογενειοκρατία. Στο στόχαστρο όλων είναι η σύζυγός του επικεφαλής του κόμματος Δανάη Στράτου.

Δυο υποψήφιοι βουλευτές, ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος και η Ράνια Ντάλλη αλλά και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ίδιος είπε ότι όλα έγιναν γιατί ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του κόμματος και μίλησε απαξιωτικά για όσους τον επικρίνουν λέγοντας ειδικά για μια από τους αποχωρήσαντες ότι δεν ήταν καν κοντά για να γίνει βουλευτής. Επέμεινε παρά τις καταγγελίες ότι όλα στο κόμμα του γίνονται με αμεσοδημοκρατία.

«Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος.

Σε άλλο σημείο γράφει: «Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου, μεγαλοστέλεχος του κόμματος, να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κας Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί. (Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψηφίων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπάγκινγχαμ, βλέποντας την Βασίλισσα !)

Και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη γράφει μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».