Εστία κορονοϊού ελληνικό γηροκομείο Μελβούρνης

Ο κορονοϊός χτύπησε ιδιαίτερα σκληρά το γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής «Βασιλειάδα» στο Fawkner της Μελβούρνης.

Πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» αναφέρουν ότι όλα άρχισαν όταν ένα άτομο μολυσμένο από τον ιό, αλλά χωρίς συμπτώματα, πήγε στην εργασία του.

Όταν έγινε γνωστό ότι το άτομο αυτό ήταν θετικό στον ιό έγιναν αμέσως τεστ και σε άλλα μέλη του προσωπικού αλλά και σε τρόφιμους.

Από τα αποτελέσματα των τεστ μέχρι τις 11. 30 π.μ. της Παρασκευής προκύπτει ότι έχουν μολυνθεί δώδεκα μέλη του προσωπικού της «Βασιλειάδας» και 13 τρόφιμοι.

Μάλιστα, τρεις από τους τρόφιμους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ άλλα άτομα, θετικά στον ιό, δεν δείχνουν να έχουν συμπτώματα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων στη «Βασιλειάδα» να αυξηθεί γιατί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (χθες) δεν είχαν γίνει γνωστά όλα τα αποτελέσματα των τεστ.

Και όλα αυτά από ένα άτομο του προσωπικού που δεν ήταν καν θετικό στον ιό.

Τώρα δεκάδες παροικιακά σπίτια που έχουν συγγενείς στο συγκεκριμένο ίδρυμα, ζουν με την αγωνία για τους δικούς τους αλλά κάνουν και όλα τα μέλη τους τεστ.

Όσοι βρέθηκαν κοντά στα άτομα που ήταν θετικά στον ιό έχουν μπει σε καραντίνα ενώ και οι τρόφιμοι θα μένουν μόνο στα δωμάτιά τους και δεν θα δέχονται επισκέψεις.

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», άλλος ένας ηλικιωμένος Έλληνας, από τα δυτικά προάστια της Μελβούρνης κατέληξε από κορονοϊό, ανεβάζοντας στους τρεις τους Έλληνες της πόλης μας που πέθαναν τις τελευταίες μέρες από τον ιό.

Και οι τρεις νεκροί δεν σχετίζονται με το γηροκομείο «Βασιλειάδα».

Πληροφορίες που φτάνουν στον «Νέο Κόσμο» αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι ομογενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους ενώ κάποιοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.