Ολυμπιακός: Στο ρυθμό της φιέστας

Στο ρυθμό της φιέστας κινούνται στον Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα, το βράδυ της Κυριακής (19/7) κόντρα στην ΑΕΚ οι περισσότεροι θα το θυμούνται για τα όσα θα ακολουθήσουν του αγώνα.

Τις τελευταίες ημέρες, όπως έχουμε τονίσει σε σχετικά ρεπορτάζ, στον Ολυμπιακό υπήρχαν και οι προετοιμασίες για τη φιέστα της Κυριακής (19/7) απέναντι στην ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», κατέκτησαν το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και είναι αποφασισμένοι να το χαρούν, να το γιορτάσουν.

Σίγουρα είναι περίεργο το όλο σκηνικό. Ο κόσμος δεν θα είναι στις εξέδρες στο Καραϊσκάκη, αυτές θα είναι άδειες λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι άνθρωποι των Πειραιωτών υπόσχονται μια εξαιρετική βραδιά. Εδώ και ημέρες τρέχουν αυτό το πρότζεκτ. Έχουν υποδεχθεί ειδικούς από το εξωτερικό, που θα κοιτάξουν να δώσουν μια άλλη αίγλη σε αυτή την… περίεργη βραδιά.

Στο ρυθμό της φιέστας κινούνται έτσι στον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς παράλληλα να θέλει να δει καλή εικόνα από την ομάδα του. Κακά τα ψέματα, όμως, θα είναι ένα βράδυ που οι περισσότεροι θα θυμούνται για τα όσα θα ακολουθήσουν του αγώνα. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που τόσο πολύ πάλεψαν μέσα στη σεζόν 2019-20, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν εκπλήξεις.

Και παρά τη χθεσινή παρουσίαση, η αλήθεια είναι πως δεν δόθηκαν λεπτομέρειες. Εννοείται πως θα υπάρχουν ειδικές αναφορές στους ποδοσφαιριστές που έφεραν την ομάδα εδώ. Προηγήθηκαν δύο χρόνια με απώλεια του πρωταθλήματος. Το πρώτο κατέληξε στην ΑΕΚ, το δεύτερο στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν… τρίτωσε για τον Ολυμπιακό που φτάνει τα 45 στην ιστορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όντως θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η φήμη των προηγούμενων ημερών, για το αν τελικά θα βγει πούλμαν στο δρόμο, ώστε να πανηγυρίσει και ο κόσμος με την ομάδα. Στην τελική, σε ένα τέτοιο σενάριο, θα μπορούσε να πανηγυρίσει, να χειροκροτήσει, ακόμη και από τα μπαλκόνια του.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι. Ακόμη και για τη φιέστα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά λόγω του κορονοϊού. Δεν είπαν «ελάτε στο γήπεδό μας στις 19:00 να γιορτάσουμε». Ξέρουν τι συμβαίνει, υπάρχουν αυστηρές συστάσεις από την πολιτεία σε πολλά θέματα, αλλά ο κόσμος αναμένεται να πανηγυρίσει σε όλη την Ελλάδα. Λόγω της ιδιαιτερότητας, ότι δεν θα είναι μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν θα μπορεί να δει από κοντά την απονομή του 45ου πρωταθλήματος.

Αντίστροφη μέτρηση έτσι για τους Πειραιώτες, που μετά το βράδυ της Κυριακής θα αφοσιωθούν στους επόμενους στόχους τους που δεν είναι άλλοι από το Κύπελλο Ελλάδας και το Europa League. Είναι κίνητρο κι αυτό για τον Ολυμπιακό άλλωστε, άλλο αν δεν το… φωνάζουν τις τελευταίες ημέρες.