Σασόλι: Τα ελληνικά ύδατα είναι ευρωπαϊκά

…το ίδιο ισχύει και με την Κύπρο

Tα ελληνικά ύδατα είναι και ευρωπαϊκά και το ίδιο ισχύει και με την Κύπρο, επισήμανε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα για την κατάσταση στο Βόρειο Ιράκ και τη Λιβύη, ο Ντ. Σασόλι δήλωσε: “Πιστεύω ότι υπάρχει πολλή ένταση στην περιοχή και αυτή πρέπει να μειωθεί”, τονίζοντας ότι “ο Ύπατος Εκπρόσωπος δραστηριοποιείται ήδη επί του θέματος”.

“Σε σχέση με τα γεγονότα, η θέση του Κοινοβουλίου είναι πολύ ξεκάθαρη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά εδάφη”, επεσήμανε. “Αυτό ισχύει στην Κύπρο και σε ό,τι συμβαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα”, είπε. “Αυτά είναι ελληνικά ύδατα, αλλά ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά, το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο”, τόνισε. “Aυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι” είπε. “Είναι η ώρα να μειωθούν οι εντάσεις”.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιτς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυναν σύντομο μήνυμα προς του ηγέτες για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ