Η Γεροβασίλη για το Πόρισμα στο Μάτι

Κατηγορηματικά διεψεύδει η Υπουργός προστασίας του Πολίτη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη,  το πόρισμα που δημοσιεύει η “Καθημερινή”, και από το οποίο προκύπτει πως υπήρξαν “άνωθεν” παρεμβάσεις ώστε να συγκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία. Εντύπωση προκαλεί, πάντως η προσεκτική διατύπωση της κας Γεροβασίλη πως τα αναφερόμενα περί “πολιτικών παρεμβάσεων, είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον».

Η πρώην υπουργός, με τη δήλωσή της, διαψεύδει, ωστόσο, τις “πολιτικές παρεμβάσεις” και όχι το Πόρισμα και το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η απάντηση της κας Γεροβασίλη \

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον.  Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.