Τελευταίος ο Πανιώνιος και τώρα… περιμένει!

Πάλεψε, πέρασε δύσκολες στιγμές, είχε έναν αλάνθαστο Κότνικ και Ντομίνγκες, πήρε τον βαθμό, αλλά για τον Πανιώνιος αυτό το σενάριο δεν ήταν το ιδεατό. Οι Νεοσμυρνιώτες που «καίγονταν» για τη νίκη, περιορίστηκαν από τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο, οι Περιστεριώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο το 0-0 έμεινε ως η ιστορία του αγώνα.

Με τον έναν βαθμό που πήραν οι Νεοσμυρνιώτες δεν άλλαξαν κάτι στη βαθμολογική τους κατάσταση, καθώς έμειναν στην τελευταία θέση και πλέον ελπίζουν σε παραμονή τους στην κατηγορία, εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για αναδιάρθρωση της Super League 1.

Όσο για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ολοκλήρωσε με ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν κι αρχίζουν από την επόμενη… ώρα τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα.

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι το βαθμολογικό κίνητρο ήταν με την πλευρά του Πανιωνίου, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, που κυκλοφορούσε την μπάλα και που όσο περνούσε η ώρα γινόταν επικίνδυνος προς την εστία του Κότνικ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 8’, όταν ο Ροντρίγκο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ από πλεονεκτική θέση, ειδικά για έναν σπεσιαλίστα του δικού του επιπέδου, με την μπάλα να βρίσκει δίχτυα, αλλά την εξωτερική πλευρά της εστίας του Κότνικ. Η πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 20’, με τον Γκάλο αυτή τη φορά να γίνεται δημιουργός, αλλά ο αμαρκάριστος Μανούσος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος γινόταν όλο και δημιουργικός, χάνοντας ακόμα δύο ευκαιρίες, καθώς στο 27’ ο Ενσικουλού έπειτα από ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα άουτ και στο 43’ ήταν η σειρά του Κότνικ να φωνάξει «παρών», καθώς απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο το σουτ που εξαπέλυσε ο Νάτσος έξω από την περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε φυσική συνέχεια του πρώτου, καθώς με την έναρξή του ο Ρισβάνης νικήθηκε στο 46′ από τον Κότνικ σε κεφαλιά που κέρδισε από κόρνερ του Γκάλο, ενώ ο Σλοβένος κίπερ είχε απάντηση και στο 54’ σε σουτ του Ραμπέγιο έπειτα από ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή. Καθώς περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, μέχρι τη στιγμή που ο Πανιώνιος αντιλήφθηκε πως ο βαθμός της ισοπαλίας δεν του κάνει. Από το 75’ και μετά άρχισε να βγαίνει και λίγο στην επίθεση και στο 91’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει το ματς.

Ο Τσιλούλης παρά την έντονη πίεση που δέχθηκε, μπήκε μέσα στην περιοχή και αφού πλάσαρε, είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Μέγερι, καθώς αυτή κόντραρε και στον Γούτα.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία λεπτά ήταν… ροντέο, το μηδέν από τον απολογισμό των δύο ομάδων δεν άλλαξε και ειδικά οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν τα νεότερα από την αίθουσα συνεδριάσεων της Super League. Αν, πάντως, δεν προχωρήσει το πλάνο της αύξησης των ομάδων, οι «κυανέρυθροι» ως ουραγοί υποβιβάζονται απ’ ευθείας στη Super League 2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Νάτσος (80′ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς – Ενσικουλού (67′ Βέλλιος), Ραμπέγιο, Ανδρούτσος (67′ Γιακουμάκης) – Μανούσος (90’+1′ Νταβιώτης)

Πάγκος: Μανδάς, Στρούγγης, Καχίλα, Κιβρακίδης, Χαρίσης

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ – Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (79′ Οικονομίδης), Παπανικολάου – Τσιλούλης, Λυμπεράκης (87′ Δούμτσιος), Αραμπούλι (59′ Άρσε)

Πάγκος: Νίκας, Ρέτσος, Παπαγεωργίου, Κιάκος, Μιλόγεβιτς, Ευαγγέλου

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β’ βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης
VAR: Βασίλης Φωτιάς
AVAR: Μιχάλης Παπαδάκης