Αποθέωση για τον πρωταθλητή 3-0

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με την ΑΕΚ, για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.  Οι Πειραιώτες, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων για τον τελικό του Κυπέλλου, διέλυσαν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με 3-0 και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι έστησαν πάρτι τίτλου στο φαληρικό γήπεδο με καλεσμένη την ΑΕΚ και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο πέτυχαν μια άνετη νίκη απέναντι στους Κιτρινόμαυρους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έστειλε μήνυμα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου και πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του τίτλου.

Τον χορό των γκολ για τους πρωταθλητές άνοιξε ο Βαλμπουενά στο 10’, με τον Ραντζέλοβις στο 21’ να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ για το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Καμαρά στο 73’, με τον Αφρικανό να σκοράρει σε ένα ακόμα παιχνίδι των play offs.

Οι δύο ομάδες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλο της φετινής σεζόν.

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από τα δοκάρια και τους Γκασπάρ, Μπα, Σισέ και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Μάσιμο Καρέρα από την άλλη ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα μπροστά από την εστία και τους Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνα και Μπακάκη στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιμόες και Σιμάνσκι ήταν στα χαφ, με τους Βέρντε, Μάνταλο και Αλμπάνη πίσω από τον Αραούχο.

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στα καρέ του Τσιντώτα. Ο πορτιέρο της ΑΕΚ έκανε λάθος πάσα, ο Ραντζέλοβιτς έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Δευτερόλεπτα αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά με τον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, έστειλε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Μαροκινός μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 7’ ήταν σειρά του βραχύσωμου Γάλλου να απειλήσει, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Τρεις ευκαιρίες μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Η τέταρτη ήταν και η… φαρμακερή. Στο 10’ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετουσίωσε σε γκολ την κυριαρχία της, με τον Βαλμπουενά να «εκτελεί» τον Τσιντώτα και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα, ο Φορτούνης γύρισε με το κεφάλι στον Βαλμπουενά και αυτός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0!

Στο 17’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε νέα ευκαιρία στα καρέ της ΑΕΚ. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε ωραία, άνοιξε στον Ραντζέλοβιτς, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Σισέ βρέθηκε ολομόναχος, έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον πορτιέρο της Ενωσης, που απομάκρυνε εκ νέου σε κόρνερ. Δύο φάσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Ολυμπιακός «βομβάρδισε» την εστία της ΑΕΚ και στο 21’ έκανε το 2-0 με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στο δεξί άκρο, ο ταχύτατος Ραντζέλοβιτς βγήκε στην κόντρα, τσίμπησε ωραία την μπάλα μπροστά από τον Μπακάκη, άδειασε τον αμυντικό της ΑΕΚ και με τρομερό σουτ με το εξωτερικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μετά το 2-0 ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε το σύστημα της ΑΕΚ, βάζοντας τριάδα στην άμυνα. Η Ενωση μάζεψε τις γραμμές και μείωσε τους χώρους. Στην άμυνα βελτιώθηκε, αλλά στην επίθεση, όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μια φάση στο 45’ με τον Βέρντε. Ο Ιταλός ξέφυγε από τον Σισέ, μπήκε από δεξιά, σούταρε, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το 2-0. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Επεσε ο ρυθμός

Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, βάζοντας τον Κρίσισιτς αντί του Αλμπάνη. Στο 53’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του «κιτρινόμαυρου» αρχηγού έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Στο 59’ ο Μάνταλος απείλησε ξανά με δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρο έπεσε και απέκρουσε. Στο 61’ ο Καρέρα έκανε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ολιβέιρα και Λιβάγια αντί των Αραούχο και Βέρντε. Ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τους Μασούρα και Μπουχαλάκη αντί των Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς.

Γκολ ο Καμαρά, 3-0 ο Ολυμπιακός

Στο 73’ ο Ολυμπιακός σκόραρε και τρίτο γκολ με τον Καμαρά. Ο Αφρικανός πίεσε, μετά το λάθος γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, αυτός είδε την κίνηση του Βαλμπουενά, του έδωσε την πάσα, ο Γάλλος σούταρε, ο Σβάρνας έδιωξε στη γραμμή, ο Καμαρά πήρε το ριμπάουντ και με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 3-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος έκανε νέα διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Αβραάμ και Τοροσίδη αντί των Βαλμπουενά και Μπα. Στο 89’ μάλιστα ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Φορτούνη, με τον διεθνή χαφ να αγωνίζεται μετά από αρκετούς μήνες. Νωρίτερα, στο 86’ ο Καρέρα είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του με τον νεαρό Σαμπανάτζοβιτς αντί του Μάνταλου. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν αλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια εύκολη νίκη και να στρέφει πλέον το βλέμμα του στον τελικό.

Το δεκάρι: Ο Φορτούνης. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν και στα τρία γκολ μέσα. Στο πρώτο έκανε το γύρισμα στον Βαλμπουενά, στο δεύτερο έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Ραντζέλοβιτς, ενώ και το τρίτο γκολ ξεκίνησε από τα δικά του πόδια. Εντυπωσιακός.

Το κλειδί: Το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο 25άλεπτο ήταν σαρωτικές. Εκαναν συνεχώς φάσεις στα καρέ του Τσιντώτα και πέτυχαν δύο γκολ.

Γιατί κόουτς: Ο Μάσιμο Καρέρα σε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να περιορίσει τα ατού των Πειραιωτών. Όπως και στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ, έτσι και στο σημερινό, μετά το 2-0 προχώρησε σε αλλαγή σχήματος, παίζοντας με τρία σέντερ μπακ.

Στον πάγκο: Οι μέσοι της ΑΕΚ. Εχασαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, με τους Καμαρά, Φορτούνη και Βαλμπουενά να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στους Κιτρινόμαυρους.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα (74′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (88′ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62′ Μασούρας), Βαλμπουενά (74′ Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62′ Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46′ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (61′ Λιβάια), Αραούχο (61′ Ολιβέιρα)