Οι αλλαγές στην Panhellenic post

ΑΠΟΨΗ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι  αλλαγές στην εμφάνιση και στα περιεχόμενα της Panhellenic Post, έγιναν αποδεκτές από τους αναγνώστες μας και, μάλιστα, στο εντυπωσιακό ποσοστό του 94%, όπως καταγράφτηκε στο «Κουϊζ της εβδομάδος», όπου είχαμε θέσει σχετικό ερώτημα.

Ειδικότερα στο ερώτημα: «Βρίσκετε συμπαθητική τη νέα μορφή της Panhellenic Post;» ποσοστό 94% απάντησε ΝΑΙ. Ποσοστό 6% απάντησε ΟΧΙ ενώ το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» παρέμεινε σε μηδενικό επίπεδο!

Αυτό το τελευταίο, είναι και το πλέον σημαντικό –συνάμα και ευχάριστο- «μήνυμα» που έφτασε σε μας, από τους αναγνώστες μας. Τούτο διότι εξ ιδιοσυγκρασίας, πεποιθήσεων αλλά και επιδιώξεων,  η Panhellenic Post έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται να έχει «ενεργούς» αναγνώστες, που να ενδιαφέρονται για κάθε τι που αφορά το ηλεκτρονικό τούτο μέσο, που με μηδενικές οικονομικές αντοχές, εδώ και 9 συναπτά έτη βρίσκεται κοντά σας, με καθημερινή επίκαιρη ύλη, όπως αναφέρει μεταξύ των αξιομνημόνευτων του site το F B, σημειώνοντας για το Panhellenic Post: “Typically replies within a day

Ανάμεσα στις νέες στήλες που εγκαινιάσαμε συγκαταλέγεται και η στήλη «Κυπριακός Ελληνισμός» όπου καθημερινά θα καταχωρούμε εφεξής τις δέκα κυριότερες Ειδήσεις από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ). Συνδέουμε, έτσι σε καθημερινή πλέον βάση, κυπριακό ελληνισμό με τον ελληνισμό του εξωτερικού ολοκληρώνοντας την μορφή του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Επίσης η στήλη, «Αγαπημένα άρθρα» έχει μία εξέχουσα σημασία διότι, τρόπον τινά, αποτελεί και μία καταγραφή των σημαντικότερων, κατά την κρίση μας, γεγονότων που αφορούν την Ομογένεια, την γενέτειρα και τον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο. Τα άρθρα αυτά θα ανανεώνονται περιοδικά, ανάλογα με τα θέματα που θα προκύπτουν.

Επίσης δώσαμε έμφαση στη στήλη Foreign, όπου καθημερινά πλέον θα εμφανίζονται ειδήσεις σε ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά) για την πληρέστερη ενημέρωση των ομογενών μας που –δυστυχώς- μπορεί να μην ομιλούν πλέον την ελληνική Γλώσσα…

Επιπλέον καθιερώσαμε τη στήλη ΣΗΜΕΡΑ, όπου θα παρουσιάζονται καθημερινά «Ενδιαφέροντα γεγονότα του παρελθόντος», «Σοφά λόγια Σοφών ανθρώπων», προτάσεις για το «πρωινό» σας και «Ποιοι γιορτάζουν σήμερα».

Μία άλλη εφαρμογή στην οποία προχωρήσαμε, όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει, είναι ότι διακόψαμε την καθημερινή καταμέτρηση του αναγνωστικού μας κοινού. Τούτο το κάναμε για συγκεκριμένους λόγους: Πρώτο, η …παραγωγική μοναξιά μας δεν μας παρέχει τον χρόνο που απαιτείται ώστε σε καθημερινή βάση να ελέγχουμε πόσοι αναγνώστες μας διαβάζουν και όλα τα ποιοτικά και άνθρωπο-γεωγραφικά στοιχεία, τα οποία, άλλωστε, όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα βρουν στις ειδικές εφαρμογές του FB, του Google  και γενικά του Διαδικτύου. Δεύτερον, εμπορικές καταχωρήσεις δεν αναζητούμε ώστε να ενδιαφέρει η ακριβής αναγνωσιμότητα. Και, τρίτον, κρατική επιχορήγηση ΔΕΝ λαβαίνουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες που έσπευσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του «Κουίζ αυτής της εβδομάδος», στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα συναγωνιστικής διάθεσης, που μας χαλυβδώνει όχι μόνο στο να συνεχίσουμε (όσο ακόμα το αντέχουμε) το site που διαβάζεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά και να αρθρογραφούμε πάντα με γνώμονα την εποικοδομητική κριτική προς πάσαν κατεύθυνση και το καλό του απανταχού ελληνισμού, όπως εμείς τουλάχιστον καλοπροαίρετα το αντιλαμβανόμαστε.

 

*Το νέο Κουίζ με τίτλο: Πόσο θα επηρεάσει τις φετινές διακοπές σας ο Κοροναϊός;