Φωτιά σε δασική έκταση στις Κεχριές

Φωτιά σε δασική έκταση στη περιοχή Κεχριές Κορινθίας ξέσπασε νωρίτερα το πρωί και προληπτικά ζητήθηκε η εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,έχουν εκκενωθεί Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

HuffPost Greece
H φωτιά όπως φαίνεται από την περιοχή Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Στην περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και πλέον επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα της Υπηρεσίας, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Huffngtonpost.gr