Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες

Βελτιωμένη ήταν το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κορινθία, η οποία άρχισε την Τετάρτη από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε κάποιο μεγαλύτερο ενεργό μέτωπο, μα διάσπαρτες μικρότερες εστίες και καύσεις, ενώ είχαν πέσει και οι άνεμοι, διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά, οι επίγειες δυνάμεις- 268 πυροσβέστες και 61 οχήματα- παρέμεναν στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις εκκενώσεις οικισμών που έλαβαν χώρα την Τετάρτη προστέθηκε αυτή του οικισμού της Ντράσσας, καθώς και η Μονή Αγίου Θεράποντος. Επίσης, σε κατασκήνωση (The Ranch) στο Σοφικό  υπήρξε ενημέρωση των υπευθύνων, που απομάκρυναν τα παιδιά.

Eurokinissi
.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας. Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα και Λέσβο.

Γενικότερα, στο 24ωρο από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης εκδηλώθηκαν 72 δασικές πυρκαγιές.Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Eurokinissi
.

Επίσης, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mappin της EE, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις Κεχριές, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την ΕΕ και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνα,

huffingtonpost.gr