Θλίψη για δυο Ελληνίδες γιαγιάδες της Μελβούρνης

Άλλα πέντε άτομα πέθαναν από κορονοϊό στην Μελβούρνη το τελευταίο 24ωρο ενώ στο ίδιο διάστημα τα νέα κρούσματα εκτινάχτηκαν στα 357.

Συνολικά οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Αυστραλία ανήλθαν στους 140.

Την Πέμπτη πέθαναν επτά άτομα από κορονοϊό στην Αυστραλία. Πέντε απ’ αυτά ήταν από το ελληνικό γηροκομείο «Βασιλειάδα».

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Βικτώριας Brett Sutton εξέφρασε τον φόβο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι θάνατοι.

Στη Νέα Νότια Ουαλία το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 15 κρούσματα.

Στο μεταξύ έγιναν γνωστά τα όνοματα δυο Ελληνίδων γιαγιάδων, που ήταν φιλοξενούμενες στην «Βασιλειάδα΄»
και πέθαναν απο τον κορονοϊό.

Πρόκειται για την Μαρία Βασιλάκη, 81 χρόνων και την Ελένη Αλεξίου.

Ο γιός της Μαρίας Βασιλάκης, Σπύρος Βασιλάκης, κατήγγειλε ότι το προσωπικό του γηροκομείου δεν έπαιρνε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να πεθάνει η μητέρα του.

«Προστάτευαν τους τρόφιμους από τους επισκέπτες αλλά όχι μόνο το προσωπικό τους, το οποίο μετά την δουλειά έβγαινε στον έξω κόσμο και επέστρεφε» είπε ο κ. Βασιλάκης.

Συνολικά στη Βικτώρια έχουν πεθάνει 56 άτομα από τον ιό και και τα 19 ήταν τρόφιμοι γηροκομείων. Τα κρούσματα στα γηροκομεία της Βικτώριας ανήλθαν στα 466.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβέρνηση της Βικτώριας έστειλε τον στρατό για να ελέγχει αν παραμένουν στο σπίτι τους σε καραντίνα όσοι πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews ανακοίνωσε ότι προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων πηγαίνει στα σπίτια όσων έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 και οι οποίοι δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους,.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Μελβούρνη, ώθησε την κυβέρνηση να επιβάλει lockdown για έξι εβδομάδες, ενώ πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

“Αν σας χτυπήσουν την πόρτα και δεν σας βρουν σπίτι (…) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας επιβληθεί πρόστιμο”, εξήγησε ο Daniel Andrews .

Εξάλλου περιορισμοί επιβλήθηκαν και στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία μετά την εμφάνιση πολλών εστιών της covid-19, ανάμεσά τους και ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο.