Με καλύτερες λύσεις από τον πάγκο

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην εβδομάδα του. Την Πέμπτη (6/8) αντιμετωπίζει τη Γουλβς εκτός έδρας και στόχος του είναι την Παρασκευή (7/8) να είναι στο αεροπλάνο για τη Γερμανία. Για το Final-8. Φυσικά και δεν είναι εύκολο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει το πλάνο του που λογικά δεν θα έχει εκπλήξεις. Η αίσθηση που δίνεται είναι πως ο 50χρονος προπονητής σκέφτεται τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Αν δηλαδή θα δώσει τη φανέλα βασικού στον Μασούρα ή στον Ραντζέλοβιτς. Με το Σέρβο να έχει πάρει ευκαιρίες στην Ευρώπη, άλλωστε και στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, ήταν στο αρχικό σχήμα.

Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός σε αυτή του τη «μάχη», θα έχει δυνατότερο πάγκο. Περισσότερες λύσεις δηλαδή, ώστε να μπορέσει να αλλάξει πράγματα ο Μαρτίνς, ακόμη και αν δεν πηγαίνει καλά το ματς.

Εδώ, θα κάνουμε μια σύγκριση του αγώνα της Πέμπτης με αυτόν απέναντι στην Άρσεναλ. Ας δούμε τι είχε τότε στη διάθεσή του ο Μαρτίνς. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας ήταν ο Καραργύρης. Μία ημέρα πριν το ματς, ο Αλέν είχε μυϊκό πρόβλημα και τέθηκε εκτός πλάνων.

Στον πάγκο ήταν και οι Μασούρας, Λοβέρα, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μπουλάρι και Γκασπάρ. Τότε είχαν μπει αλλαγή ο Μασούρας, ο Γκασπάρ, ο Λοβέρα και ο Αβραάμ. Με τον Μασούρα να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή στη φάση που έγινε το 1-2 από τον Ελ Αραμπί στο τέλος.

ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Τώρα, υπάρχουν σαφέστατα τα προβλήματα, αλλά αν το ματς είναι ρευστό, ο Μαρτίνς έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης παρεμβατικότητας. Στον πάγκο για παράδειγμα, θα είναι ένας εκ των Ραντζέλοβιτς-Μασούρα. Επίσης, θα έχει αυτή τη φορά και δεύτερο φορ, αν χρειαστεί να ρισκάρει ή να κυνηγήσει γκολ. Τον Χασάν.

Διαθέσιμος είναι και ο Κώστας Φορτούνης που τότε είχε μείνει εκτός πλάνων λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Μια ακόμη λύση και ανάλογα την τροπή του αγώνα, μπορεί να αποτελέσει ο Καφού. Τότε είχε μείνει εκτός λίστας καθώς ήταν μεταγραφή του Ιανουαρίου και δεν χωρούσε, αλλά τώρα, θα είναι στον πάγκο και δίπλα στον Μαρτίνς.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός στο Γουλβερχάμπντον θα έχει περισσότερες και καλύτερες λύσεις στον πάγκο του. Είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο, ειδικά αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να είναι μέσα στο ματς ως το τέλος…