Ηττήθηκε η Αφεντούλη κέρδισε η Κάρολιν Μαλόνι

Την ήττα γνώρισε η ομογενής Πολιτειακή Βουλευτής του Μίσιγκαν, Λυν Αφεντούλη (Lyn Afendoulis), στις εσωκομματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα του υποψηφίου Ομοσπονδιακού Βουλευτή στην 3η Περιφέρεια, που εδρεύει στο Δυτικό Μίσιγκαν.

Τα ποσοστά που καταγράφηκαν με την ενσωμάτωση του 67% των εκλογικών τμημάτων δεν άφηναν περιθώριο για καμία αμφισβήτηση, αφού ο αντίπαλος της Αφεντούλη, Πίτερ Μάιερ (Peter Meijer), βετεράνος του Αμερικανικού Στρατού, συγκέντρωνε το 50%, την ώρα που η ομογενής πολιτικός από το Γκραντ Ράπιντς Τάουνσιπ είχε περιοριστεί στο 25%. Τρίτος ερχόταν ο άλλοτε Σύμβουλος του Σαντ Λέικ Βίλατζ, Τομ Νόρτον, με 17%.

Αντίθετα, οριστικά και αμετάκλητα νικήτρια στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών για την ανάδειξη υποψηφίου για την Ομοσπονδιακή Βουλή στην Περιφέρεια 12 αναδείχθηκε η φιλελληνίδα βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, όπως επιβεβαίωσε η Εκλογική Επιτροπή του κόμματος στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η ανάδειξη της υποψηφιότητας της κ. Μαλόνι -που οδηγεί και σε μια βέβαιη επανεκλογή, με δεδομένο τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή- πέρασε από χίλια κύματα, έστω κι αν θεωρείτο δεδομένη, μετά την διαφορά των 3.700 ψήφων που είχε εξασφαλίσει από τον βασικό αντίπαλό της, Σουράι Πατέλ.

\