Ο Θίασος Σκιών κι ο Καραγκιόζης στήνουν τον μπερντέ τους στο ΚΠΙΣΝ

Κάθε Κυριακή του Αυγούστου, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και ζωντανεύουν μια σειρά έργων από το ρεπερτόριο του ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του Αυγούστου, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει ως εξής:

Κυριακή 16/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ο Μάγος των Ινδιών

Εξωτική παραλλαγή του 1960 στον κλασικό «Προφήτη», που υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών. «Ο Μάγος των Ινδιών» (ή «Ο Τάφος του Ινδού») κέρδισε το κοινό και χάρισε γέλιο και συγκίνηση σε χιλιάδες θεατές.

Κυριακή 23/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Αγγέλω η λησταρχίνα
Παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Πρωτότυπη ληστρική κωμική περιπέτεια, γραμμένη το 2017 από τον Γιάννη Παπαδόπουλο–Γιουβάν, στο μοτίβο των προπολεμικών έργων φουστανέλας που έως σήμερα το κοινό αγαπά ιδιαίτερα.

Κυριακή 30/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι Σαρανταπέντε Γιάννηδες

Αστική κωμωδία του Θεάτρου Σκιών, γραμμένη από τον Άθω Δανέλλη το 1998. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 και γνώρισε επιτυχία.

Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά γι’ αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίχτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν.

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίχτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

Info:

Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προαγοράσει έως 4 θέσεις.

Η προαγορά εισιτηρίων γίνεται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ticket Services, είτε τηλεφωνικά στο 210 7234567.

Περισσότερες πληροφορίες: SNFCC.org