Ικανοποίηση για τη σύγκληση του ΣΕΥ

Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικές πηγές για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, την ίδια ώρα που η Αθήνα κλιμακώνει τις διπλωματικές ζυμώσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το Ορούτς Ρέις, διεθνοποιώντας τις τουρκικές προκλήσεις.
«Διαψεύστηκαν όσοι έκαναν λόγο για αρνητική αντίδραση της Γερμανίας» τόνιζαν χαρακτηριστικές οι κυβερνητικές πηγές για το ΣΕΥ. Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου την Τρίτη, και το ελληνικό αίτημα έγινε δεκτό μέσα σε λίγες ώρες. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, στο έκτακτο ΣΕΥ. Ο Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «θα καλέσω μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, καθώς και τις εξελίξεις στον Λίβανο».

Νέες, επιπλέον κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ετοιμάζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε εξάλλου την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Εκπρόσωπος της Ένωσης, Πίτερ Στάνο.

Πηγή: skai.gr