Ένας ελληνοαυστραλός για την Ξάνθη;

Αθήνα.- Και το όνομα αυτού Μπιλ Πάππας! Αυστραλός, ελληνικής καταγωγής, επιχειρηματίας «με πάνω από είκοσι επιχειρήσεις σε πολλές χώρες» (όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος των επιχειρήσεων, ο τζίρος και άλλα βασικά οικονομικά μεγέθη) είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την «ιδιοκτησία» της ΠΑΕ Ξάνθης.

Όπως to10.gr είχε αποκαλύψει το προηγούμενο «προξενιό» από τον Μάκη Γκαγκάτση για την… επόμενη μέρα της Ξάνθης με τις συνομιλίες που είχε με τον Ηλία Αιβαζόγλου έτσι τώρα το «10» σου δίνει στο πιάτο τον επόμενο υποψήφιο… Καλπαζίδη.

Η Ξάνθη που ως γνωστόν από το καλοκαίρι του 2018 ουσιαστικά ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη με τον Χρήστο Πανόπουλο να μένει… ως μπροστινός και μετά τα όσα συνέβησαν με την αποκάλυψη του σκανδάλου να ψάχνει εναγωνίως τρόπο για να απεμπλακεί. Για αυτό και οι συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε, για αυτό και προσπαθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, μέσα στον μήνα αν είναι δυνατόν, να αποχωρήσει μια και καλή από την Ξάνθη.

Επί της ουσίας έχει αποχωρήσει εδώ και δύο χρόνια, όμως τώρα θα γίνει και τυπικά. Για να γίνει όμως πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει (τάχα μου, τάχα μου) την ΠΑΕ. Ο Αιβαζόγλου που ήταν ο εκλεκτός του «χαλίφη» του βορρά από ότι φαίνεται μας τελείωσε. Βγήκε το θέμα από το «10» και τους χάλασε την μανέστρα.

Και τώρα μας προέκυψε ο Πάππας. Πως μας προέκυψε; Υπάρχει η άνωθεν συγκατάθεση βεβαίως, αλλιώς χωρίς το «οκ» του «πατριάρχη» δεν γίνεται τίποτα στην Ξάνθη. Ο «πατριάρχης» που σταμάτησε και τα εμβάσματα μέσω Καλπαζίδη μετά τις αποκαλύψεις και τον διασυρμό της πολυιδιοκτησίας και τώρα ο Πανόπουλος έχει έναν ακόμη λόγο να τρέχει για να απεμπλακεί μια και καλή.

Στο ζουμί ξανά. Το όνομα του Πάππα κυκλοφορεί ήδη στις συγκεντρώσεις των μυημένων αυτής της σκοτεινής ιστορίας της πολυιδιοκτησίας, οι οποίοι θεωρούν «δεδομένη την απόκτηση εκ μέρους του του πακέτου των μετοχών» έναντι, βεβαίως, απροσδιόριστης τιμής.

Αυτόν έδειξε ως διάδοχο του ο κ. Πανόπουλος και στη συνάντηση που είχε προ ημερών στην Αθήνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τον δήμαρχο της πόλης, τους οποίους κάλεσε για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του.

Για τον Μπιλ Πάππας οι πληροφορίες που διαρρέουν με το σταγονόμετρο αναφέρουν ότι « έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να κάνει την Ξάνθη ισχυρή και υπολογίσιμη, είναι έτοιμος και αποφασισμένος να επενδύσει, δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει όσα θέλει ο Πανόπουλος», χωρίς όμως να διευκρινίζουν την προέλευση των χρημάτων.

Για τους γνωρίζοντες, έστω και επιγραμματικά, τις εξελίξεις «ο κ. Πάππας είναι διατεθειμένος να μπει δυνατά στην αγορά ποδοσφαιριστών, να διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και να διεκδικήσει με την Ξάνθη την επάνοδο της παλιάς καλής εποχής του Πανόπουλου».

Προς το παρόν, όμως, «κωλύεται, στις τελικές του αποφάσεις αναμένοντας την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα», καθώς από την εξέλιξη αυτή θα καθοριστεί το ύψος της επένδυσης και το ρόστερ που απαιτείται με βάση τον γενικότερο σχεδιασμό.

Εννοείται, πως η απόφαση του να αποκτήσει την ΠΑΕ είναι οριστική και δεν επηρεάζεται από την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα, εξέλιξη που σημαίνει ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί ακόμη και εάν η Ξάνθη δεν παραμείνει στη Super League 1, χωρίς κανείς να μπορεί να αντικρούσει την βεβαιότητα του κ. Πανόπουλου να υποστηρίζει ότι η ομάδα θα είναι και στη νέα περίοδο στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία.

Μάλιστα, επειδή η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών θεωρείται δεδομένη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και για την αλλαγή της έδρας της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Τώρα πως είναι δυνατόν την σήμερον ημέρα με τόσα προβλήματα ένας επενδυτής να μην ενδιαφέρεται για την κατηγορία που θα παίζει μια ομάδα είναι ένα θέμα. Η απάντηση; Έξυπνα παιδιά είστε…

Οι φίλαθλοι της ομάδας (σημειωτέων ότι δεν ασχολούνται καν με την πιθανότητα παραμονής του Χρήστου Πανόπουλου) πιέζουν να επιλεγεί ως έδρα, μετά τις απαραίτητες ανακαινίσεις και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, το παλιό γήπεδο της Ξάνθης, μέσα στην πόλη που μέχρι την προηγούμενη περίοδο χρησιμοποιούσαν ερασιτεχνικές ομάδες του νομού.

Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό ευοδωθεί, τότε το γενικό κουμάντο στην Π.Α.Ε. θα είναι ο Ανέστης Τσετινές, μάνατζερ και άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Πάππας.

Ο κ. Τσετινές την τελευταία διετία είχε μετακομίσει και διέμενε στη Σμύρνη, κοντά στην οικογένεια της συζύγου του, αλλά πλέον είναι εγκατεστημένος στην Ξάνθη και εργάζεται ήδη για το πρότζεκτ της νέας τάξης πραγμάτων στην ομάδα.

Θεωρούν στην Ξάνθη (και τον ΠΑΟΚ) πως μια μεταβίβαση των μετοχών όπως αυτή που θα επιχειρηθεί θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της πολυιδιοκτησίας. Μετά τις αλλαγές που σημειώθηκαν στα θέματα της χρήσης του προπονητικού κέντρου και του σαλέ, η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι η τελευταία κίνηση που αποκόβει εντελώς την Ξάνθη από τον Π.Α.Ο.Κ. και τον κ. Καλπαζίδη και της επιτρέπει να ισχυριστεί, στην προοπτική της νέας εκδίκασης της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων (όποτε αυτή συγκροτηθεί) ότι λειτουργεί, πλέον, με νέα ιδιοκτησία, συνεπώς δεν προκύπτει καμία πολυιδιοκτησία με τον Π.Α.Ο.Κ. Είπαμε ότι μπορούν κάνουν τώρα που τους έπιασε με όλο το κοπάδι στην πλάτη…

Πως συνδέονται όλα αυτά με την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Π.Α.Ε. Ξάνθης με αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδα κατά 2.000.000 ευρώ;

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η επιχείρηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου οφείλεται στην πιθανότητα να παρέμενε στην εταιρεία ο κ. Πανόπουλος και για το λόγο αυτό «ζητούσε» χρήμα για να τα βγάλει πέρα, συνεπώς πρόκειται για μια κανονική Συνέλευση χωρίς δεύτερες αναγνώσεις. Άρα, η Συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με μια δεύτερη ανάγνωση και αυτή που είναι πιο κοντά σε αυτά που συμβαίνουν, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που ανακοινώθηκε ότι θα εγκριθεί στην εν λόγω Συνέλευση, είναι «τα τελευταία που δικαιούται ο Πανόπουλος από τη συμφωνία με τον Σαββίδη, τα οποία δεν είχε εισπράξει γιατί αποκαλύφθηκε η υπόθεση και καταγγέλθηκε με τη γνωστή συνέχεια. Τώρα είναι η ώρα να μπουν στην εταιρεία και ο Πανόπουλος να τα εισπράξει και να φύγει εντελώς ικανοποιημένος».

Σε κάθε περίπτωση η αγωνία θα συνεχίσει να υπάρχει έως την ανακοίνωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου και αμέσως μετά θα γίνουν όλα γνωστά σχετικά με την νέα (τάχα μου, τάχα μου) ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ξάνθης.

Υ.Γ. Στην υπόθεση κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός κάδρου την ενεργή παρουσία και συμμετοχή του Θωμά Μητρόπουλου στο πλευρό του Χρήστου Πανόπουλου και τις πολύ στενές σχέσεις και των δύο με τον κ. Μελισσανίδη. Οι τρεις τους συνδέονται ενεργά εδώ και πολλά χρόνια (και με πολλά επεισόδια) σε μια αλυσίδα που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Πηγή: .to10.gr  /   in.gr