Ίντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Στον τελικό τα “πολυβόλα” του Κόντε

Η Ίντερ έχει το πιο “καυτό” επιθετικό δίδυμο στην Ευρώπη και το απέδειξε στον ημιτελικό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για το Europa League, όπου και πανηγύρισε τη νίκη με το “εκτυφλωτικό” 5-0.

Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομελού Λουκάκου ήταν ασταμάτητοι στις αντεπιθέσεις και με δύο γκολ ο καθένας, συν ένα του Ντ’ Αμπρόσιο, “διέλυσαν” τους Ουκρανούς.

Το παιχνίδι

Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της στο ματς στο 19′, με τον Μπρόζοβιτς να κάνει εξαιρετική ενέργεια και σέντρα από αριστερά και τον Λαουτάρο Μαρτίνες να “πετάγεται” στην καρδιά της άμυνας της Σαχτάρ, για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά.

Το γκολ επέτρεψε στον Κόντε να “κλειδώσει” στη συνέχεια την ουκρανική ομάδα, αφού με έναν εξαιρετικό αμυντικό σχεδιασμό, δεν της επέτρεψε ούτε να “απειλήσει” την εστία του Χαντάνοβιτς, πέρα από μία φάση που έφτιαξε ο Ματβιένκο με “μαγική” μπαλιά στο 29′.

Αντίθετα, οι Ιταλοί έμοιαζαν πιο “επικίνδυνοι” στις αντεπιθέσεις, χωρίς πάντως να καταφέρουν και αυτοί να βρουν ένα δεύτερο γκολ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Σαχτάρ προσπάθησε να “πιέσει” για την ισοφάριση, αλλά άφησε ακόμη μεγαλύτερα κενά στην άμυνά της. Ο Λαουτάρο μάλιστα παραλίγο να τα εκμεταλλευτεί μόλις στο 48′, αλλά το απίθανο ψιλοκρεμαστό σουτ που δοκίμασε, αποκρούστηκε έστω και με δυσκολία από τον Πιατόβ.

Οι Ουκρανοί έχασαν με τη σειρά τους μία τεράστια ευκαιρία με τον Μοράες στο 63′ να κάνει… τραγική κεφαλιά απέναντι από τον Χαντάνοβιτς.

Αμέσως μετά μάλιστα η Ίντερ “καθάρισε” το ματς, με τον Ντ’ Αμπρόσιο να νικάει με τον ίδιο τρόπο τον Πιατόβ, μετά από κόρνερ, γράφοντας το 2-0.

Ακολούθησε ένα απίθανο “πάρτι” της Ίντερ στη συνέχεια του αγώνα, με τους Μαρτίνες και Λουκάκου να “διαλύουν” τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στις αντεπιθέσεις. ο Αργεντινός “χτύπησε” πρώτος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 74′, για να δώσει τη… σκυτάλη στον Βέλγο φορ.

Με δύο φοβερά πλασέ στο 78′ και στο 84′, ο Λουκάκου σκόραρε για 10 σερί ματς στο Europa League και “υπέγραψε” την σπουδαία πρόκριση της ομάδας του στον τελικό της διοργάνωσης.