Συνεργασία ΓΓΑΕ και Δήμου Κω

Τη συνεργασία της “Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού” του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου της Κω συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Χρυσουλάκης και ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς.  Αποφάσισαν δε τα ακόλουθα προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος:
1. Συμμετοχή του Δήμου της Κω στο υπό διοργάνωση Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας το καλοκαίρι του 2021. Η συμμετοχή θα αφορά παράλληλες εκδηλώσεις στην Κω και προώθηση του Ιπποκρατικού Ιδεώδους.
2. Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών Κωακής καταγωγής, το καλοκαίρι του 2021. Το πρόγραμμα θα γίνει στην Κω και τα παιδιά που θα φιλοξενήσουμε θα διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία της Κω, τον Πολιτισμό της, και θα συμμετέχουν σε τοπικά ήθη και έθιμα.
3. Συνεργασία για τη δημιουργία του Μητρώου Κώων Ομογενών και Μητρώου Ομογενειακών Κωακών Συλλόγων κ.α. Ο ΓΓ παρέδωσε στον κ.Δήμαρχο τα πρώτα στοιχεία.
4. Προώθηση απο την Γενική Γραμματεία, σε συνεργασία με τον Δήμο, στους Κώους Ομογενείς ψηφιακού και εντυπου υλικού για τον Εορτασμό των 200 ετών από το 1821.
Πηγή: FB/ Φωτο/FB