Το χρίσμα στον Μπάιντεν την Πέμπτη

Νέα Υόρκη.- Ο Μπάιντεν θα δεχθεί επίσημα το προεδρικό χρίσμα του κόμματος την Πέμπτη, κοντά στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον Ντελαγουέαρ. Η υποψήφια για την αντιπροεδρία και πρώτη μαύρη γυναίκα για το αξίωμα, γερουσιαστής της Καλιφόρνιας, Κάμαλα Χάρις, θα μιλήσει στο συνέδριο την Τετάρτη το βράδυ.

Οι Δημοκρατικοί εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους για μια συγκέντρωση με φυσικές παρουσίες στο Μιλγουόκι λόγω της πανδημίας και τώρα θα δοκιμάσουν τις πρακτικές προκλήσεις της διεξαγωγής προεδρικής εκστρατείας εν μέσω μιας πανδημίας.

Στο συνέδριο έγινε προσπάθεια να φανεί το ευρύ ιδεολογικό εύρος των υποστηρικτών του υποψήφιου για την προεδρία. Επαινέθηκε από τον Σάντερς, έναν αυτο-περιγραφόμενο Δημοκρατικό σοσιαλιστή, καθώς και από τον πρώην κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κέισικ, έναν μετριοπαθή Ρεπουμπλικανό.

Οι ομιλίες της Δευτέρας πλαισιώθηκαν από συναισθηματικές εμφανίσεις καθημερινών Αμερικανών που τους άγγιξαν οι κρίσεις που ξέσπασαν στη θητεία του Τραμπ.

Τα αδέρφια του Τζορτζ Φλόιντ, Φίλονιζ και Ρόντνεϊ ηγήθηκαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδερφού τους που πέθανε στα χέρια αστυνομικού στη Μινεσότα προκαλώντας πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων που συνεχίζεται ακόμη.

Επίσης, μίλησε η Κριστίν Ουρκούιζα (Kristin Urquiza) μια γυναίκα από την Αριζόνα, της οποίας ο πατέρας πέθανε από τον Covid-19. «Ο πατέρας μου ήταν ένας υγιής 65χρονος. Η μόνη προϋπάρχουσα κατάστασή του ήταν η εμπιστοσύνη του προς τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό το πλήρωσε με τη ζωή του» είπε.

Αλλά και ο Ρικ Τελέσζ (Rick Telesz), αγρότης από την Πενσιλβάνια, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ είχε «ένα πραγματικό καταστρεπτικό αποτέλεσμα» στη φάρμα του πριν ακόμη ο κορωνοϊός επιφέρει ένα δεύτερο χτύπημα με την «παραπληροφόρηση από την ηγεσία της χώρας», είπε και κατέληξε: «Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι εάν αυτές οι τάσεις συνεχίσουν με αυτόν τον τύπο ηγεσίας, θα είμαι η τελευταία γενιά που καλλιεργεί αυτό το αγρόκτημα».

Φωτογραφία: Ο Τζον Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον Ντελαγουέαρ είχε βιντεοσυνομιλία για τη ρατσιστική βία με τους Art Acevedo, Jamira Burley, Gwen Carr, Derrick Johnson και Lori Lightfoot. (Democratic National Convention via AP)

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε