Αναβλήθηκε το φεστιβάλ στο Στάτεν Αϊλαντ

Ο κορωνοϊός έγινε η αιτία να αναβληθεί το φετινό ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Αγίου Νικολάου/Αγίας Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια.

Ενα φεστιβάλ το οποίο επισκέπτονται και τα δύο Σαββατοκύριακα που γίνεται περίπου 20.000 κόσμου.
Οπως δήλωσε στον «Ε.Κ» ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, πάτερ Νικόλαος Πετροπουλάκος, «αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να μην κάνουμε φέτος το φεστιβάλ. Δεν είναι καλό να φέρουμε τόσο κόσμο εδώ, δεν είναι ασφαλές. Ετσι, είπαμε να το αναβάλλουμε για φέτος. Λυπούμαστε πολύ που δεν θα γίνει όμως πρέπει να προστατέψουμε τον κόσμο».
Οπως επεσήμανε ο ίδιος, η ενορία δέχεται πολλά τηλεφωνήματα καθημερινά από τον κόσμο που ρωτάει για το φεστιβάλ. «Οι επισκέπτες είναι περισσότερο ξένοι, οι Ελληνες είναι αυτοί που δουλεύουν και προετοιμάζουν το φεστιβάλ εδώ στο Στάτεν Αϊλαντ. Ολοι μάς λένε πόσο στενοχωριούνται που φέτος δεν θα γίνει».
Το φεστιβάλ της κοινότητας Αγίου Νικολάου/Αγίας Τριάδας ξεκίνησε το 1971. Εκείνη την εποχή οι ενορίτες δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το γκάζι. Ετσι σκέφτηκαν έναν τρόπο να μαζέψουν χρήματα. Κάθε οικογένεια έφτιαχνε ένα φαγητό το οποίο και πουλούσε. Σιγά σιγά η ιδέα αναπτύχθηκε. Αργότερα, έφτιαξαν το «Καφενείο» όπου οι καλεσμένοι μπορούσαν να παραγγείλουν ελληνικό καφέ και λουκουμάδες.

 

Πηγή: ekirikas.com